Доступність посилання

ТОП новини

Минулого тижня в Басманному суді Москви, де триває розгляд справи за позовом лідера популярного українського гурту “ВВ” проти закритого акціонерного товариства “С.Б.А. Продакшн”, яке входить у структуру найбільшої російської звукозаписуючої компанії “Ґала-рекордз”, стався прецедент


Тарас Марусик Минулого тижня в Басманному суді Москви, де триває розгляд справи за позовом лідера популярного українського гурту “ВВ” проти закритого акціонерного товариства “С.Б.А. Продакшн”, яке входить у структуру найбільшої російської звукозаписуючої компанії “Ґала-рекордз”, стався прецедент. Суд частково задовольнив позов Олега Скрипки, присудивши виплатити йому 112 тисяч російських рублів, що складає приблизно 3 800 американських доларів

Тарас Марусик

Цей суд триває вже більше року. На думку московського адвоката Олега Скрипки Наталі Щербакової, “Ґала-рекордз” намагалася постійно затягувати цю судову справу. І от несподіване рішення, про яке лідерові гурту “ВВ” повідомив інший адвокат Сергій Матвєєв.

Чи не важливішим за фінансову частину ухвали стало для Олега Скрипки рішення суду про визнання контракту між “Воплями Відоплясова” і “Ґала-рекордз” щодо трьох альбомів “Музіка”, “Любов” і “Країна мрій” недійсним.

Говорить Олег Скрипка.

Олег Скрипка

Це означає те, що “Ґала-рекордз” торгував нашими дисками протягом 8 років. Це було безпідставно.

Чесно кажучи, я не сподівався, що рішення буде таким. Це чудово. Це дуже гарний приклад і для музикантів, і для фірм: те, що треба все робити коректно з точки зору контрактів і треба боротися за свої права, і можна вигравати.

Основною метою було те, щоб зробити прецедент, що треба боротися і відстоювати свої права.

Тарас Марусик

Цікаво, що з цією ж компанією паралельно судиться російська група “Ленінград”. Ініціатором виступив Олег Скрипка, який запропонував її лідеру щось робити, а не сидіти, склавши руки.

Результат цього розгляду Олегові Скрипці невідомий.

Олег Скрипка

Там чутки різні ходять. Згідно одних, що вони продовжують судитися, а згідно інших чуток, що там вже справа закрита і не на користь “Ленінграду”. Я точно не можу сказати.

Тарас Марусик

Музикант просив стягнути із звукозаписуючої компанії “Ґала-рекордз” понад 87 тисяч американських доларів. Ця сума мала б набігти з продажу альбомів гурту “ВВ” за період з 1997-го по 2001-й роки на території Росії, Білоруси та України. Відповідно до угоди, “Ґала-рекордз” повинна була виплачувати гуртові по 20% від оптової ціни кожної проданої касети чи компакт-диску.

Олег Скрипка

Це проблема білого і чорного ринку, тому що поки що немає певної інформації, щоб ми знали точно продажі альбомів.

Тарас Марусик

Я запитав Олега Скрипку, чи відомо йому про можливу апеляцію на згадане рішення звукозаписуючої компанії “Ґала-рекордз”?

Олег Скрипка

Адвокати сказали, що збираються. Вони були дуже шоковані в залі засідання суду. По їх реакції було видно, що вони будуть подавати апеляцію. Але поки що новин немає. Я не знаю, чи вони подали чи не подали.

Тарас Марусик

Так само лідер гурту “ВВ” Олег Скрипка ще не знає, чи буде оскаржувати суму виграного позову?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG