Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі підтримав у Брюсселі Україну


Сергій Драчук Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі підтримав у Брюсселі Україну

Прага, 6 квітня 2004 – Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі виступив у вівторок у Брюсселі на підтримку України. При цьому разом із українською державою він підтримав і її керівника.

Виступаючи перед журналістами разом із головою Європейської комісії Романо Проді, Саакашвілі заявив: «Мої політичні функції вищі за мої партійні уподобання, а дружба між Україною й Грузією не залежить від конкретних осіб. Я вважаю, що президент Кучма відіграв величезну роль у поліпшенні відносин між Грузією й Україною. Він є президент України, тож нам не можна було б пробачити, якби ми не мали добрих і тісних стосунків».

Напередодні, в понеділок, Міхеїл Саакашвілі розмовляв телефоном із Леонідом Кучмою. За офіційною інформацією, обидва президенти домовилися про обмін візитами, що їхні дати буде узгоджено окремо. Оглядачі в Україні при цьому звернули увагу, як пише інтернет-видання «Українська правда», на те, що «після приходу Саакашвілі до влади в Грузії українські ЗМІ, підконтрольні главі адміністрації президента України Вікторові Медведчукові, проводили кампанію дискредитації грузинського лідера».

«Єдине, в чому я впевнений: хто б не був при владі в Україні, він матиме добрі відносини з Грузією. Звичайно, що швидше розвиватиметься Україна, то краще буде для всього реґіону, бо Україна може стати справжнім реґіональним лідером, справжньою реґіональною наддержавою. А коли в Україні буде більше демократії, більше осучаснення, то в реґіоні з’явиться країна, що стане головним ґарантом безпеки для всього реґіону, а ще стандартом європейської інтеґрації й демократії» – так бачить можливе майбутнє України президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

Грузинський керівник вів у Брюсселі переговори з Романо Проді та іншими провідниками Європейського союзу в першу чергу про зближення Грузії з ЄС.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG