Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Москві відбудуться переговори генерального секретаря НАТО Яапа де Хоопа Схеффера з російським керівництвом


-- no author -- Головні теми переговорів – перспективи відносин Росія – НАТО після розширення Північноатлантичного союзу, а також ситуація в Іраку та Косові

Головні теми переговорів – перспективи відносин Росія – НАТО після розширення Північноатлантичного союзу, а також ситуація в Іраку та Косові.

Напередодні генсекретар НАТО закликав Росію об’єднати зусилля у боротьбі з тероризмом і не сприймати Альянс як агресивний військовий блок.

Проте міністр оборони Росії Сергій Іванов у Вашингтоні заявив, що приєднання до НАТО Прибалтійських держав відбулось з поспіхом, а сам Альянс не підписав нової версії Конвенції з військових сил у Європі, яка обмежуватиме кількість зброї та військових підрозділів НАТО у різних регіонах світу.

“Через це”, – заявив російський міністр оборони, - “будь-які військово-політичні дії Росії відповідатимуть принципам самооборони”.

Сергій Іванов: "У нас немає ілюзій стосовно того, чому Прибалтійські країни приєднали до НАТО і чому там дислокуються літаки Альянсу. Це ніяк не стосується боротьби з тероризмом і розширення НАТО, до речі, також”.
XS
SM
MD
LG