Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство оборони України заперечило сьогоднішнє повідомлення британського щоденника «Дейлі Телеґраф», ніби українські миротворці в Іраці залишили місто аль-Кут усупереч наказові міжнародних коаліційних сил


-- no author -- Раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляв, що виведення миротворців із аль-Кута було узгоджено з Тимчасовою адміністрацією Іраку.

Про це повідомив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Олег Сивушенко.

За його словами, легко озброєні миротворці не пристосовані до реґулярних бойових дій і не призначені для цього. Наказу командування коаліційних сил залишатися в місті не було. Коли життю українських миротворців стала загрожувати небезпека, заперечень із боку командування коаліції проти рішення відступити не виникло.

Раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляв, що виведення миротворців із аль-Кута було узгоджено з Тимчасовою адміністрацією Іраку.

Заступник начальника Генштабу Олег Сивушенко, крім того, наголосив, що миротворці, відступаючи, евакуювали працівників місцевої цивільної адміністрації. Таким чином він заперечив іще одне звинувачення лондонської газети.

За його словами, попри складне становище питання про виведення українських миротворців із Іраку не постає.
XS
SM
MD
LG