Доступність посилання

ТОП новини

Чотири правозахисні організації різко не згодні з твердженнями Москви, ніби становище в Чечні стабілізується


-- no author -- Насправді порушення прав людини і російськими військами, і чеченськими повстанцями тривають. Так мовиться в сьогоднішній спільній заяві міжнародних правозахисних організацій «Амнесті Інтернашонал», «Г’юман Райтс Воч», Медичного фонду захисту жертв тортур та російської організації «Меморіял».

Насправді порушення прав людини і російськими військами, і чеченськими повстанцями тривають. Так мовиться в сьогоднішній спільній заяві міжнародних правозахисних організацій «Амнесті Інтернашонал», «Г’юман Райтс Воч», Медичного фонду захисту жертв тортур та російської організації «Меморіял».

Правозахисники стверджують, що вибори президента Чечні, які провела Москва минулого року, «не розірвали коло насильства й зловживань». Викрадення людей, ґвалтування, тортури й позасудові страти, що їх чинять і російські військові, і чеченські боївкарі, є в Чечні «повсякденними подіями», кажуть правозахисні організації.

Зловживання, стверджують вони, зростають і в сусідній Інґушетії. Там російські й чеченські урядовці чинять тиск на чеченських біженців, щоби змусити їх повернутися додому за допомогою «поєднання погроз і заохочень».
XS
SM
MD
LG