Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку звільнені п’ятеро громадян України і троє росіян - співробітників російської компанії “Інтеренергосервіс”, яких захопили учора ввечері в Багдаді


Інформацію про звільнення 8 заручників підтвердили Міністерства закордонних справ Росії та України.

Інформацію про звільнення 8 заручників підтвердили Міністерства закордонних справ Росії та України.

Один із звільнених заручників, громадянин України в інтерв’ю агентству “Ройтерс” розповів: “Ми зовсім не постраждали. Ніч не спали. Самопочуття як у людини, котра ніч не спала. Передаю вітання родині. Усе гаразд. Будемо працювати далі”.

Відповідно до заяви МЗС Росії, заручників звільнили завдяки зусиллям російської сторони.

У Києві ситуацію з заручниками обговорили міністри закордонних справ України і Росії Костянтин Грищенко та Сергій Лавров.

Український міністр Костянтин Грищенко: “Це питання було найгострішим. Уже зранку ми досягли домовленості про спільні дії, наші посольства в Іраку, інші структури отримали необхідні вказівки. І ось по закінченні переговорів ми отримали інформацію про звільнення наших громадян. Ми, звичайно, щасливі, що все закінчилось успішно з точки зору збереження життя людей. І це ще одна демонстрація того, як ми можемо і будемо діяти оперативно, коли зачіпаються інтереси наших громадян у таких ситуаціях”.
XS
SM
MD
LG