Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч Медведчук-Сівєц.


Володимир Павлів

Варшава, 15 квітня 2004 року.

Володимир Павлів

В четвер у Варшаві відбулося засідання польського та українського Консультаційних комітетів при президентах України і Польщі. Цю зустріч анонсували Леонід Кучма та Александр Кваснєвський ще під час візиту українського Президента у Варшаві в лютому цього року.

На зустрічі українсько-польського Консультаційного комітету в четвер головували керівник Адміністрації Президента України Віктор Медведчук та голова Бюро національної безпеки Польщі Марек Сівєц. Віктора Медведчука прийняв також польський президент Александр Кваснєвський.

На засіданні польсько-українського Консультаційного комітету мова йшла про ситуацію на українсько-польському кордоні, про пасажирський та товарний рух між Польщею і Україною, а також про митні проблеми.

Учасники засідання окремо торкнулися військової співпраці, зокрема участі польських та українських військових у стабілізаційній місії в Іраку.

Про все це Марек Сівєц та Віктор Медведчук розповіли журналістам на прес-конференції. Обидва політики заявили, що, не зважаючи на важку ситуацію в Іраку, ні Україна, ні Польща не змінять своїх позицій щодо участі військових обох країн в стабілізаційній місії.

“Ми не можемо допустити, – сказав голова Бюро національної безпеки Польщі, – щоб стабілізаційна місія перетворилася на дестабілізаційну”. Марек Сівєц сказав також, що президенти Польщі та України висунуть ініціативу відновлення діяльності аеродрому у місті Аль-Кут, в котрому базується українська військова бригада.

Голова Адміністрації Президента України у свою чергу зауважив, що ні зовнішні, ні внутрішні загострення ситуації не вплинуть на стратегічне партнерство між Польщею та Україною.

Віктор Медведчук

Стабільні відносини як стратегічних партнерів України і Польщі не тільки продовжуються, але й нарощують свої темпи. Так буде відбуватися і в майбутньому, не дивлячись на те, що сьогодні не можна говорити про не напруженість політичної ситуації як в Польщі, так і в Україні. Однак це не повинно бути на заваді відносин і розвитку добросусідських, взаємовигідних відносин між нашими державами.

Володимир Павлів

Віктор Медведчук також заявив, що Україна розцінює присутність українських військових в Іраку як її внесок у справу боротьби з міжнародним тероризмом, і тому про виведення українських військових з Іраку не можу бути мови.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG