Доступність посилання

ТОП новини

Останні події в Мукачевому.


Марина Пирожук

Прага, 19 квітня 2004 року.

18 квітня у Мукачевому відбулися чергові вибори мера міста. Офіційних результатів на цю годину поки що немає. За даними ексзит-полу у боротьбі за посаду мера лідирує кандидат від "Нашої України" Віктор Балога . Результати опитування виборців після їх виходу з дільниць свідчать, що Віктор Балога набрав 62,4% голосів виборців. Головний конкурент Балоги - Ернест Нусер, якого підтримувала СДПУ(о), отримав 29,99% голосів. Інші кандидати, за даними екзит-полу , який проводили провідні соціологічні інституції України, набрали менше 1%. Більшість опитаних соціологами виборців заявляли, що вибори проходили чесно – таких було майже 65% виборців, і майже 12% стверджували, що вибори були нечесні. Чергові вибори мера Мукачевого залишаються предметом дискусій як серед політиків, так і серед дипломатичного корпусу.

Дискусії стосовно чесності і прозорості численних виборів мера Мукачевого посилила сьогодні заява представника СДПУ(о) Нестора Шуфрича про перемогу на цих виборах ставленика цієї партії -Ернеста Нусера, попри відсутність офіційних результатів виборів від територіального виборчкому та наявність абсолютно протилежних даних екзит-полу.

Представники “Нашої України” називають це фальсифікацією і вимагають негайного розгляду цього питання в парламентi .

У понеділок пiд час погоджувальної наради лiдерiв фракцiй i груп Ющенко заявив, що подiї в Мукачевому засвідчили, цитую, що “бандити i влада - це тотожнi поняття". Він також повідомив , що уночі у Мукачевому були побитi шiсть народних депутатiв з “Нашої України”.

Голова парламентської комісії з питань виборів мера Мукачевого Юрій Оробець каже, що за всіма підрахунками протоколів на виборах переміг кандидат “Нашої України” Балога.

Про фальсифікацію виборів мера говорить також і голова комітету виборців України Ігор Попов.

Ігор Попов каже, що у зв”язку з масовими порушеннями у Мукачевому причетні до фальсифікацій чиновники мають понести кримінальну відповідальність.

Лiдерка БЮТ Юлiя Тимошенко назвала ситуацію у Мукачевому насильництвом з боку влади, яке перейшло усіляку межу.

Вона також заявляє, що її фракція блокуватиме роботу ВР доти, доки не будуть опитані з приводу подій у Мукачевому всі відповідальні посадові особи.
XS
SM
MD
LG