Доступність посилання

ТОП новини

Третій замах на члена президії кримського парламенту Андрія Припутникова.


Володимир Притула

Симферополь, 22 квітня 2004 - В Криму скоєно уже третій за останні кілька місяців замах на члена президії кримського парламенту, впливового кримського політика і підприємця Андрія Припутникова. Пізно ввечері в середу невідомі підірвали вибуховий пристрій на даху гаража депутата.

За даними міліції, яка поки що ніяк не коментує цей інцидент, вибухом було пошкоджено гараж депутата Андрія Припутникова, у кількох квартирах сусіднього багатоповерхового будинку вибиті шибки. На момент вибуху в гаражі нікого не було, водій залишив його за півгодини до цього. Минулої суботи невідомі підклали до воріт цього ж гаража вибухівку, але її помітили сусіди і правоохоронці вчасно її знешкодили. Ще один замах на пана Припутникова стався 31 грудня минулого року, коли спрацював вибуховий пристрій під його автомобілем у той час, як депутат перебував вдома у матері. В усіх випадках Андрій Припутников не постраждав. Щоразу він заявляв журналістам, що не знає причин цих замахів, відмовився прокоментувати це справжнє полювання за ним і цього разу.

Андрій Припутников, крім усього, є зятем колишнього кримського керівника, а нині впливового депутата кримського парламенту і ректора Таврійського національного Університету Миколи Багрова. Пан Припутников очолює Постійну комісію Верховної Ради Криму з бюджетно-фінансових і податкових питань та є власником великої будівельної компанії “Професіонал”. Більшість місцевих спостерігачів схиляються до думки, що причину цих нападів слід шукати саме навколо діяльності компанії “Професіонал”, яка складає конкуренцію іншій великій будівельній компанії. Крім того, з “Професіоналом” тривалий час конфліктують екологічні організації Криму і громадськість Симферополя, які в дуже гострій формі протестували проти будівництва цією компанією елітного житла у парковій зоні міста. Під час цих протестів навіть сталося кілька зіткнень між громадськими активістами і працівниками “Професіоналу”. Ця ж компанія зараз швидкими темпами будує паркан довкола Воронцовського парку у Симферополі, нещодавно переданого Таврійському Університету Миколи Багрова, але саме там кримські татари планували збудувати Соборну мечеть.

Крім того, Андрій Припутников був ініціатором запровадження в Криму кількох нових республіканських податків, проти чого протестували місцеві підприємці, задіяні в курортному бізнесі. Тож недоброзичливців у депутата, як вважають місцеві журналісти, чимало. Те ж підтвердив і начальник Центру громадських зв’язків кримського главку міліції підполковник Олександр Домбровський. На його думку, “хтось явно залякує” Андрія Припутникова. Додам, що подібні кримінальні розбірки між політиками і підприємцями востаннє спостерігалися у 1998 році, перед тим, як на посаду начальника кримської міліції був призначений генерал Геннадій Москаль.
XS
SM
MD
LG