Доступність посилання

ТОП новини

В Україні, Росії, Білорусі і Молдові відбулися жалобні заходи з нагоди 18-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС


На сьогодні в Українi налічується понад 3 мільйони потерпілих вiд Чорнобильської катастрофи, у тому числі близько 1 мільйона дітей. У 1986 році в результаті вибуху на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС були забруднені радіоактивними речовинами території, де мешкали понад 3 мільйони людей. Під час ліквідації наслідків аварії загинули сотні осіб і тисячі стали інвалідами.




На сьогодні в Українi налічується понад 3 мільйони потерпілих вiд Чорнобильської катастрофи, у тому числі близько 1 мільйона дітей.

Голова фонду спасіння дітей України від Чорнобильської катастрофи Наталія Преображенська в інтерв’ю радіо “Свобода” зазначила: “Сьогодні страшні цифри, вони вже відомі. Рак щитовидної, молочної залози, січового міхура. Але зараз є люди, вони досі є представниками СРСР, а не України в міжнародних інституціях, зокрема, в ООН. Тому і другий звіт ООН щодо наслідків Чорнобиля цинічно відкинув справжні наслідки Чорнобильської катастрофи. У самій Україні комусь дуже заважають проблеми, пов’язані з необхідністю приділяти належну увагу постраждалим. І, на жаль, у нас фактично відсутня справжня профілактика захворювань”.

У 1986 році в результаті вибуху на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС були забруднені радіоактивними речовинами території, де мешкали понад 3 мільйони людей. Під час ліквідації наслідків аварії загинули сотні осіб і тисячі стали інвалідами.
XS
SM
MD
LG