Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбувся ярмарок вакансій та професій.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 13 травня 2004 - В обласному центрі Прикарпаття надалі намагаються забезпечити роботою численну армію безробітних. Міський центр зайнятості організував ярмарок вакансій та професій, де кожна людина, яка шукає роботу, мала змогу зустрітися з потенційними працедавцями.

Згідно з твердженням владних структур на Івано-Франківщині, у реґіоні постійно зменшується рівень безробіття. Однак, спостерігаючи, яка кількість людей прийшла до Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру, де міським центром зайнятості був організований ярмарок вакансій та професій, ставало очевидним, що чимало галичан зараз потерпають від безробіття. Працедавці обласного центру Прикарпаття вирішили запропонувати безробітним зайняти ті посади, які вакантні на їхніх підприємствах. На нагальній потребі проведення такого ярмарку наголошує представник реґіонального центру зайнятості:

“По-перше, тут більш доступно викладена інформація для людей, які посади в нас є вакантними. Ми їм пропонуємо, вони вибирають. Іде така жива бесіда. І ми запрошуємо їх на роботу”.

Чимало тих, хто побував на ярмарку вакансій та професій, заявляли, що, на жаль, вибір професій, які пропонують місцеві підприємства, дуже малий. Для прикладу, якщо кваліфікований комп”ютерник шукає роботу за фахом, то йому, як правило, пропонували посаду оператора комп”ютерного набору тексту, себто фактично працювати друкаркою. А людям із ,здавалось би, не надто рідкісними професіями також не вдавалося знайти відповідних пропозицій :

“1) Прийшов подивитись, щоб знайти свою професію, по якій я колись працював. Однак немає. Я колишній звіровод. Однак колись починав з електрика. Тож доведеться починати електриком знову. 2) Я взагалі-то комп”ютерник. Але пропонують лише роботу оператора комп”ютерного набору. Тут, на жаль, дуже мало такої інформації”.

І все ж чимало іванофранківців прийшли на ярмарок вакансій та професій недаремно. Вони або ж зразу укладали угоди про роботу або ж отримували відповідні документи, щоб зробити в майбутньому вибір, іти працювати на те чи інше підприємство. Представники міського центру зайнятості заявили, що відтепер такі ярмарки вакансій та професій проводитимуться принаймні кілька разів на рік.
XS
SM
MD
LG