Доступність посилання

ТОП новини

Уряд України вживає термінових заходів, щоб стримати зростання цін на пальне


Упродовж тижня бензин у Києві подорожчав на третину і сьогодні 1 літр найпопулярнішої марки А-95 коштує 3 гривні 30 копійок, трохи нижча ціна у регіонах.


Кабінет міністрів домовився з учасниками нафторинку призупинити експорт світлих нафтопродуктів. Як повідомив журналістам віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв, це дозволить збільшити кількість нафтопродуктів на внутрішньому ринку, що допоможе стабілізувати ціни на бензин. Окрім цього, збільшенню обсягів нафтопродуктів в Україні сприятиме запуск нафтопереробних заводів, які зупинилися на ремонт.

Однією з причин різкого підвищення цін на бензин віце-прем’єр Клюєв вважає загальносвітове зростання цін на нафту. На думку деяких експертів, провідним чинником підвищення цін на пальне є цінова і митна політика Росії, звідки надходить переважна більшість навтопродуктів в Україну.

Віце-прем’єр А. Клюєв: “Це спекулятивне підвищення. Паралельно з тим, що підприємства – виробники будуть самі проводити заходи з обмеження рентабельності та зниження цін, ми також будемо просити Антимонопольний комітет розглянути цю непросту ситуацію”.

Заступник голови Антимонопольного комітету України Юрій Кравченко про заходи, які здійснює комітет для врегулювання цін на пальне: “Комітет зараз почав розгляд справ проти основних нафтотрейдерів, які працюють у Києві, насамперед, за ознаками антиконкурентних узгоджених дій. Це означає, що ми будемо досліджувати питання щодо можливого одночасного підвищення цін за попередньою домовленістю. Таке дослідження вже почалося. Це і дослідження, і розслідування”.

Упродовж тижня бензин у Києві подорожчав на третину і сьогодні 1 літр найпопулярнішої марки А-95 коштує 3 гривні 30 копійок, трохи нижча ціна у регіонах.
XS
SM
MD
LG