Доступність посилання

ТОП новини

Судовий процес Павла Лазаренка в США добігає кінця. Чи повернеться колишній прем’єр в Україну?


Ірина Халупа Гості: Марина Довгопола - юрист, адвокат Павла Лазаренка; Роман Купчинський - політичний оглядач радіо “Свобода”, ведучий рубрики “Монітор злочинності та корупції” (телефоном).















Аудіозапис програми. Перша частина: Аудіозапис програми. Друга частина:

Київ-Прага, 26 травня 2004 року.

Ірина Халупа

Добрий вечір, Україно!

Радіо “Свобода” продовжує свої передачі. На черзі програма “Вечірня Свобода”. Перед мікрофоном Ірина Халупа.

Вітаємо всіх, хто нас слухає!

Наша тема на середу, 26 травня: “Судовий процес Павла Лазаренка в США добігає кінця. Чи повернеться колишній прем’єр в Україну?”

Наші гості: Марина Довгопола, юрист, адвокат Павла Лазаренка; Роман Купчинський, політичний оглядач радіо “Свобода”, ведучий рубрики “Монітор злочинності та корупції” (телефоном).

Вітаю вас, дорогі гості, і дякую за участь у сьогоднішній “Вечірній Свободі”.

Але спочатку дозвольте мені кілька слів.

Сьогодні вранці всі, хто любить українське поетичне слово, осиротіли. Помер поет Микола Вінграновський, який так хотів літати...

Микола Вінграновський

Спочатку думав я, що сів у той літак, але я сів не в той літак – він був з одним крилом. Другим крилом мав стати я... Я ним не став. І ось вже стільки літ ми однокрило летимо, і кожна мить загрожує падінням...

Ірина Халупа

Обірвався політ.... Залетів літак за літа....

Надія Степула

“Воно мені, мабуть, так мало бути”. Цим рядком із давньої поезії маестро він усміхається до нас із-за межі. За ту межу зайшло променясте сонце його душі. Смерклося в полі української поезії. Так болісно... Так невідворотно... Творчість М.Вінграновського у тому полі, у просторі української культури лишається окремішнім набутком.

Ще прийде час на осягнення глибини того набутку, ще буде час і на освоєння, і на скупі рядки енциклопедій, та вичерпаний час на те, аби сказати йому “Доброго ранку,” і вичерпаний час на те, щоб він теплими очима привітався у відповідь із-за межі, з-за овиду, звідки Господнє світло висвічує тільки істинність душевних поривань.

М. Вінграновський дивиться на цей світ, на свою Україну в росяних конваліях, на всіх, кого залишив тут, на недописані нотатки, на незавершений фільм про нього, на плеса вічної Десни, на тих, кого любив, на тих, хто залишається, щоб пам’ятати пам’яттю так гірко збіднілих, молитвою, настояною на сльозині...

Ірина Халупа

А тепер до головної теми нашої передачі.

Отже, початок кінця. Сьогодні в суді в Сан-Франциско в справі Лазаренка розпочався кінець процесу. Адвокат і прокурор виступають із заключними заявами. Кожна сторона має чотири години для того, щоб представити свої останні аргументи. Спостерігачі передбачають, що цей процес завершиться в четвер, тобто завтра, 27-го травня.

Після цього суддя пояснить присяжним їхній обов’язок у цій справі, а відтак журі, а це 12 осіб, переходять в окрему кімнату і починають обговорювати своє остаточне рішення: винен Лазаренко чи ні?

Тим часом російська “Нєзавісімая газєта” сьогодні опублікувала інтерв’ю з колишнім прем’єр-міністром України. Де, серед іншого, він заявляє, що вже до кінця року може повернутися в Україну у тому випадку, якщо суд визнає його невинним, а також, що в Україні відбудуться великі зміни цього року, і не виключає пан Лазаренко, що навіть в Україні може відбутися так званий “грузинський сценарій”.

Щоб дізнатися, що думає з приводу викладених в інтерв’ю московській “Нєзавісімой газєтє” думок і заяв Павла Лазаренка, зокрема і тих, що безпосередньо стосуються Генеральної прокуратури України, радіо “Свобода” звернулося до цієї установи. На жаль, коментарів одержати нам не вдалося.

За словами прес-секретаря Генерального прокурора України Оксани Соколової, доти, доки триває судовий процес у Сполучених Штатах Америки, Генпрокуратура утримуватиметься від будь-яких коментарів, щоб її не звинуватили в тискові на американський суд.

А от коли Павло Лазаренко приїде в Україну, його справа розглядатиметься тут відповідно до українського законодавства. І тоді Генпрокуратура прокоментує цю справу.

До речі, нещодавно під час прес-конференції Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв заявив, що Генпрокуратура готова буде до подання апеляцій на судові рішення у справі колишнього прем’єр-міністра України.

Павло Лазаренко має надію, що його визнають невинним. В інтерв’ю “Нєзавісімой газєтє” Лазаренко сказав: “Я впевнений, що вже до кінця року повернуся в Україну. І обов''язково повернуся в політику. Я не бачу для себе іншого шляху. Усі останні роки думаю тільки про це. І можу сказати, що сьогодні готовий до усього. Якщо знадобиться, буду відстоювати свою правоту в українському суді. Я готовий і можу це зробити”.

Пані Довгопола, що чекає Павла Лазаренка, якщо він повернеться в Україну?

Марина Довгопола

Я бачила також заяву П.Лазаренка стосовно того, що в кінці нинішнього року він планує повернутися в Україну.

Я хочу сказати, що в мене особисто немає жодних сумнівів щодо справжності цих намірів П.Лазаренка. Ці мої міркування базуються на тому, що П.Лазаренко стосовно цього питання був послідовним з самого початку його виїзду за межі України. Тобто, починаючи з 1999-го року він неодноразово заявляв і говорив про те, що він, перебуваючи за межами України, перебуваючи на території США, робить і буде робити все можливе для того, щоб обов’язково повернутися в Україну.

Одна із перших його офіційних заяв, яка стосувалася цієї теми,я пам’ятаю, це була заява, адресована депутатам ВР України у вересні 1999-го року, з якою він звертався до депутатського корпусу України з переконливим проханням, клопотанням переглянути несправедливе і, відверто говорячи, незаконне рішення, незаконну постанову ВР України стосовно дачі згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності та арешт.

Як відомо, цю незаконну постанову ВР України від 17-го лютого 1999-го року П.Лазаренко оскаржив до суду.

Ірина Халупа

Пані Довгопола, пробачте, я Вас на секундочку переб’ю.

Марина Довгопола

Гаразд.

Ірина Халупа

Генеральна прокуратура не захотіла сказати нам, які справи порушені проти пана Лазаренка, які справи залишаються відкритими. Які звинувачення висунуті проти нього? Ви,як адвокат, готові це сказати нашим слухачам?

Марина Довгопола

Безумовно, ми можемо про це говорити, тому що сьогоднішня мовчанка і залишення без відповіді вашого звернення до Генпрокуратури України, воно для мене, як для адвоката, захисника Павла Лазаренка є красномовним.

Я надзвичайно задоволена і вражена тим, що, нарешті, з уст посадових осіб Генпрокуратури України зазвучали реальні і законні речі стосовно того, що варто утримуватись від будь-яких коментарів у той період, коли на території США триває судове розслідування.

Я переконана, що в такий спосіб Генпрокуратура України мусила б поводити себе протягом всього часу, коли тривало досудове і тепер триває судове слідство на території США.

Ірина Халупа

Але які справи відкриті проти нього?

Марина Довгополова

Проти Павла Лазаренка відкрито кілька справ, є близько 10 постанов про порушення кримінальних справ. Я можу це говорити, як гордо стверджував приблизно в 1999-2000 р. колишній Генеральний прокурор України пан Потебенько, що американське обвинувачення, яке висунуте на території США, на 90% базується на тих документах, матеріалах і доказах, які зібрані Генпрокуратурою України.

Як відомо, Генпрокуратура порушила низку кримінальних справ стосовно Павла Лазаренка, які стосувалися зловживання службовим становищем, одержання хабара Павлом Лазаренком, тощо.

І я повторю і наголошую, що за твердженням найвищої посадової особи - Генпрокуратури всі ці матеріали і напрацювання були передані до суду і правоохоронних органів США.

Тому, на моє переконання, сьогодні було б справедливо і правильно, щоб колишній Генеральний прокурор або його послідовники, які очолювали Генпрокуратуру, сьогодні перебували в цій студії і відповіли, що сталося і чому сталося так, що рішенням американського судді пана Мартіна Дженкінса від 7 травня цього року більшість обвинувачень, які пред’явлені Павлу Лазаренку на території США, скасовані.

Ірина Халупа

Дякую, пані Довгопола.

Пане Купчинський, чи українська прокуратура буде брати свої сигнали і дороговкази від американських судів?

Роман Купчинський

Я сумніваюся, що вони будуть це робити. І я чомусь вважаю, що українська прокуратура діє самостійно від розуму і від закону. Я не думаю, що будь-які рішення американського суду будуть впливати на дії української прокуратури.

Ірина Халупа

Тоді ж чому вони мовчать, чому не хочуть нічого сказати? Навіть таку елементарну річ, як вирахувати ті справи, які є порушені проти Павла Лазаренка, це ж не коментар, це констатація.

Роман Купчинський

Я думаю, що, перше, щодо подій в Сан-Франциско вони не мовчать. Це прес-споксмен прокуратури не точно сказала, що українська Генпрокуратура не буде коментувати події.

Коли суддя Дженкінс відмінив 24 обвинувачення проти Павла Лазаренка, то Генпрокурор заявив, що надіється, що буде апелюватися рішення Дженкінса. Так повідомила українська преса.

І також будуть апеляції, щоб американська прокуратура апелювала рішення, якщо б журі знайшла Лазаренка невинним. Це нонсенс. В Америці прокуратура має тільки одну можливість подати свою справу. Якщо програють, то вони більше не мають права апелювати. Захисники мають право апелювати рішення.

Ірина Халупа

Пане Купчинський, скажіть, будь ласка, на Вашу думку, чому якраз Лазаренко, а не інші українські багаті політики, чому, скажімо, не Кучма, чому не Медведчук, чому не хтось інший, чому не Тимошенко (є ціла низка людей, яких називають “олігархами”), чому саме не повезло Павлові Лазаренку?

Роман Купчинський

Я думаю, що це питання просто є легальне. Американська прокуратура зібрала матеріали, які вона вважала, що стосувалися перемивання грошей на території США і зловживання поштовою системою для перемивання грошей.

Ті обвинувачення стосувалися прямо американського законодавства. Сьогодні знайти подібні статті чи подібні докази, що, скажімо, Президент України чи інші користувалися тими самими методами, буде доволі важко, якщо вони перемивали гроші дійсно в Америці.

Тому це буде вже в Америці, в американських судах. Так само перемивання грошей, які відбувалися в Швейцарії, вони порушували швейцарські закони, тому Бородін, Лазаренко - їх усіх ловили швейцарці, а не росіяни.

Ірина Халупа

Який прогноз Ви передбачаєте у цій справі? Чи це просто судові проблеми, чи що певні речі важко довести, доказати провину, чи щось інше? Банківські різні пересування настільки засекречені, і сам процес такий непрозорий, що важко добратись до самого дна? Чи просто Павло Лазаренко невинний?

Роман Купчинський

Чи винний, чи невинний, я не можу сказати. Я не є в журі, і я не маю права тут що-небудь казати. Але, будучи на суді у Сан-Франциско і спостерігаючи те, що відбувалося, коли я був, я переконався, що дуже важко доказати для американського журі, як відбувалися питання торгівлі газом в Україні.

Це були бартерні трансакції, це були дуже скомпліковані, мабуть, дуже мало людей в Україні це розуміє. Тим самим вияснити американському журі в Сан-Франциско ці питання дуже тяжко.

Також судовий досвід показує, що в США дуже важко доказати перемивання грошей. Це є дуже складні операції. Щоб прокуратура могла довести до кінця, то це велика рідкість.

Так що все можливо.

Ірина Халупа

Так. Пані Довгопола, ось пан Купчинський вважає, що українська прокуратура не підхопить сигнали американського правосуддя у справі пана Лазаренка. Як Ви думаєте, чи будуть скасовані деякі ті звинувачення, які сьогодні існують в Україні проти нього, якщо він буде визнаний невинним?

Марина Довгопола

Я би дуже хотіла відповісти на це питання, оскільки я маю відповідь, я маю свою версію, своє розуміння, чому сьогодні мовчить Генеральна прокуратура України.

Я думаю, що Генеральна прокуратура України сьогодні перебуває в стані розгубленості, усвідомлюючи те, що в Україні є чинна Стаття 61 Конституції України, як так само є аналогічна стаття, зокрема, Стаття 2 Кримінального Кодексу України, якою передбачено, зокрема, що ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення.

І те, що сьогодні відбувається в американському суді стосовно справи Павла Лазаренка, є свідченням і красномовно говорить про те, що на підставі рішення американського суду, яке вже відбулося, від 7 травня нинішнього року та на підставі того рішення, яке має відбутися (рішення остаточне по справі) за кілька днів чи найближчим часом, Генеральна прокуратура України мусить, якщо вона буде чітко дотримуватись Конституції та чинних законів України, скасувати, закрити провадження в справі стосовно всіх тих обвинувачень, стосовно всіх тих фактів, які розглядалися в американському суді.

До шановного пана Купчинського Ви поставили запитання: “В американському суді з чим пов’язане це закриття, скасування обвинувачень?” Я могла б із посиланням на деякі факти й документи більш чітко сказати, бо я думаю, що Генеральна прокуратура України ніколи не буде відверто говорити про те, що насправді ці обвинувачення скасовані не через якусь складність чи щось подібне.

В рішенні судді Мартіна Дженкінса від 7 травня нинішнього року зокрема записано (наприклад, давайте подивимось це рішення) в розділі, де йдеться про відмивання коштів: “Отже, уряд не виявив майнове шахрайство стосовно “Газпрому” та обвинувачень у відмиванні коштів”.

Тобто, ми повинні розуміти, що не йдеться про якусь недоведеність і нез’ясованість. Йдеться про те, що в діях Павла Лазаренка не встановлено ознак злочину. Так само можна привести і приклад по іншому епізоду.

Я можу процитувати, що суд надалі постановляє, що свідчення не містять доказів на підтримку будь-яких порушень Кримінального Кодексу України. Це в тому розділі, де йдеться про шахрайське перерахування коштів. І так далі.

Ірина Халупа

Пані Довгопола, що чекає Павла Лазаренка в Україні в іншому плані, не лише у плані юриспруденції? Чи він має більше друзів чи ворогів у сьогоднішній Україні?

Марина Довгопола

Шановна пані Ірино, я б все-таки хотіла, щоб мене не звинуватили в необ’єктивності, в тому, що я намагаюсь щось приховати чи нівелювати...

Ірина Халупа

Ні. Він все ж таки вже 7 років не жив в Україні...

Марина Довгопола

Дозвольте я відповім на Ваше питання.

Ірина Халупа

Так.

Марина Довгопола

Я зрозуміла Ваше питання. Але я хочу сказати, що стосовно Павла Лазаренка Генеральною прокуратурою України, окрім тих обвинувачень, які передано до американського суду, як відомо, пред’явлено також обвинувачення у начебто причетності до замовних убивств.

Ірина Халупа

Так.

Марина Довгопола

Це сталося майже через півтора року після виїзду Павла Лазаренка за межі України. Тобто, перша постанова щодо причетності Павла Лазаренка до замовного вбивства пана Євгена Щербаня винесена в травні 2000 року.

Приблизно через півроку, в 2001 році аналогічна постанова ухвалена стосовно начебто причетності до вбивства Вадима Гетьмана.

Я переконана (і про це сьогодні сказав у своїй заяві особисто Павло Лазаренко), що ці дві постанови з’явилися саме тому і лише з тих підстав і причин, що очевидно вже у 2000 році посадовим особам Генеральної прокуратури України стало зрозуміло, що те, що напрацьовано нею, те, що передано до американського суду, не має жодних судових перспектив.

Ірина Халупа

Він сказав ще більше, пані Довгопола. Я цитую: “Зроблено це було нещодавно, після того, як стало зрозуміло, що в США справа Лазаренка розвивається за несприятливим для Кучми сценарієм. Українській владі терміново треба було хоч чим-небудь підкріпити обвинувачення проти мене, а тому з’явилася вся ця обвинувачувальна маячня.” Це з інтерв’ю в “Нєзавісімой газеті”.

Марина Довгопола

Я говорю про те саме, що судова справа в Америці не має жодних (вже це було відомо і зрозуміло в 2000 році) судових перспектив. Це те саме, про що говорить Павло Лазаренко.

Тому, власне, з’явились ось ці абсолютно безпідставні обвинувачення, які, як відомо, в подальшому були оформлені у вигляді сумнозвісного вироку Луганського апеляційного суду, який було винесено 16 квітня 2003 року і в якому (напевно, це єдиний приклад у світовій судовій практиці) в обвинувальному вироці суду записано стосовно фізичної особи, що вона є причетною до найтяжчого злочину – до замовного вбивства – на тій основі і на тому підґрунті, що цій особі не було офіційно пред’явлено обвинувачень у цьому злочині при тих умовах, що захисників захисту цієї особи не було допущено до даного судового процесу.

І ця особа не могла дати, звичайно, особистих пояснень, не могла спростувати те, що про неї говорили в цьому судовому процесі. Вона не могла пояснити або спростувати ті документи сумнівного походження, які звучали, які демонструвались у цьому судовому засіданні.

Ірина Халупа

Пані Довгопола, у цьому інтерв’ю, про яке ми трошки тут говоримо в нашій розмові, пан Лазаренко також сказав, що на сьогодні найважливішим є питання об’єднання опозиції. “Ми просто зобов’язані виступити єдиним фронтом, інакше ризикуємо ще на 5-10 років залишитись в заручниках нинішнього режиму і його ставлеників”.

Наскільки можна вважати Павла Лазаренка сьогодні опозиціонером? Він же не перший, який, бувши близьким до Кучми (він же був його прем’єр-міністром), раптом опинився по іншому боці. Є Павло Лазаренко сьогодні опозиційною силою?

Марина Довгопола

Мені абсолютно точно відомо і це є неспростовний факт, що сьогодні Павло Лазаренко є лідером однієї з найпотужніших опозиційних партій - “Громада”. Я знаю з преси, я знаю особисто про те, що ця партія пройшла необхідну перереєстрацію нещодавно, яка відбувалась в Україні, політичних партій.

Вона там за рейтингом займає якесь провідне місце. Здається, в першу десятку увійшла чи щось подібне. Тому, звичайно, є всі офіційні формальні юридичні підстави говорити про те, що за Павлом Лазаренком в Україні сьогодні стоїть реальна опозиційна політична сила.

Але я,як адвокат, як захисник, найменшою мірою хотіла б щось говорити, якісь прогнози стосовно політичних перспектив Павла Лазаренка чи політичних планів партії “Громада”. Оскільки я веду юридичну сторону, яка стосується Павла Лазаренка.

Я більшою мірою, звичайно, хотіла б говорити про це, оскільки я в цьому обізнана, я веду ці питання. А щодо політичного майбутнього партії “Громада”, політичних планів цієї опозиційної сили, то я думаю, що доречно, доцільно було б говорити про це з керівниками цієї опозиційної партії.

Ірина Халупа

Що ми і зробимо найближчим часом. Пане Купчинський, в Сан-Франциско, не сіло-не впало, з’явився пан Мельниченко. Адвокат Павла Лазаренка, пан Горовиц намагався переконати, що пан Мельниченко повинен виступити у ролі свідка.

Як це так, що пан Мельниченко завжди появляється в найменш очікуваних місцях? Що він там робив, на Вашу думку?

Роман Купчинський

Я думаю, що те, що він привіз із собою до Сан-Франциско, тобто записи розмови Президента України Кучми з головою СБУ Деркачем про причетність Семена Могилевича до справи і спроби, щоб Янковський не свідчив, не брав участі у цих процесах проти Лазаренка, це є суттєвим питанням, я думаю, що з тим він приїхав.

Ціла лінія захисту у США була, що Павло Лазаренко є жертвою переслідувань Президента України Леоніда Кучми, включно з тим питанням, що йому Президент України позичив 50 мільйонів доларів.

Ніхто досі не хоче піднімати питання: а звідки Президент України має 50 мільйонів доларів. Зі своєї зарплати? Чи йому хтось позичив? Неясне питання взагалі.

І українська преса чомусь не хоче коментувати, де ті гроші взялися. Але читаючи сьогодні розшифровки тієї розмови з Мишком і з Деркачем, стає ясно, що були спроби втручатися в події в Сан-Франциско з боку Президента України і з боку вищих посадових осіб України, щоб Мельниченка засудили.

Це, звичайно, дуже ясно, тому що те, що привіз Мельниченко, ці докази не мали прямого стосунку до обвинувачення, яке відбувалося.

Ірина Халупа

А до чого? Як тоді все це зліпити?

Роман Купчинський

Це були просто додаткові матеріали чи додаткові свідчення на захист Лазаренка в якісь мірі. А суддя вважав, що вони є недоречними і недопустимими.

Це зовсім нормальна процедура, я думаю.

Ірина Халупа

Ясно. Дякую. Пані Довгопола, ще одне запитання таке до Вас. У цьому ж інтерв’ю пан Лазаренко висловлює певні сумніви щодо гарантій незалежного і об’єктивного судочинства в Україні.

Зокрема, він сумнівається, що таке може існувати при владі Кучми. Якщо пан Лазаренко буде визнаний невинним у США, і таки він свою обіцянку здійснить, його надія стане реальністю, і наприкінці цього року він повернеться в Україну, ймовірно, що Президентом вже не буде Леонід Кучма, якщо не буде якихось чуд або заворушень.

На що Ви розраховуєте тоді в судовій владі, в судочинстві? Чи Ви розраховуєте на справедливість, на відкритість, на прозорість?

Марина Довгопола

Цілком справедливо зауважує Павло Лазаренко, що розгляд його справи в Україні можливий лише за умови об’єктивного, неупередженого розгляду цієї справи в українському суді.

І абсолютну, цілковиту правду він говорить, він не говорить чогось нового чи сенсаційного стосовно того, що на сьогодні, на жаль, українські суди є надзвичайно заангажованими.

На сьогодні, на жаль, немає реальних можливостей, до речі, не тільки в Лазаренка, а і у багатьох інших людей, об’єктивно, справедливо, незалежно від будь-яких впливів чи тисків вирішувати свої проблеми, свої юридичні питання в українських судах.

Шкода, що так. Але я також маю аргументовані і конкретні підстави стверджувати про те, що сьогодні, зокрема, Павлу Лазаренку неможливо довести свою правоту в судах, не говорячи про великі складні кримінальні справи чи питання, де Павла Лазаренка звинувачують у кримінальних злочинах.

В той час, коли Павло Лазаренко, зокрема, я можу привести два приклади з 1999-го року, подав цивільний позов до українського суду, і цей позов розглядається дотепер, перебуває на розгляді у ВСУ, і інший позов цивільний він також подав у березні 2002-го року, цей позов також перебуває в юрисдикції судів.

Тобто, розуміючи правдивість того, про що у своїх позовах говорить Павло Лазаренко, сьогодні жоден суддя в Україні не наважується прийняти справедливе і об’єктивне рішення стосовно його позовів, тому що йдеться про, на жаль, опального в Україні екс-прем’єр-міністра.

Я говорю про ці два цивільні позови, де Павло Лазаренко ставить питання про скасування незаконних постанов ВР України. Перша – про дачу згоди на його притягнення до кримінальної відповідальності, яка була дана в лютому 1999-го року, друга постанова ВР України стосується дострокового припинення депутатських повноважень.

Ось є такий приклад, коли справа більше п’яти років фактично не зрушується з місця. Більш свіжі приклади ми також маємо.

Скажімо, ці останні два місяці Павло Лазаренко намагається в Печерському районному суді оскаржити незаконні дії посадових осіб Генеральної прокуратури України, які, всупереч Конституції України, всупереч законам України, не маючи судових рішень жодних, стверджують, начебто Павло Лазаренко є замовником і організатором вбивств відомих осіб.

Ірина Халупа

Дякую, пані Довгопола. Пане Купчинський, нам залишається одна хвилина. Якщо в Росії можуть посадити Ходорковського, то, ймовірно, в Україні можуть посадити Лазаренка? Чи не так?

Роман Купчинський

Так, так, але треба просто приземлитися трішечки. Суд ще не закінчений, журі ще не винесло рішення. Не забуваймо, що ще залишилося звинувачення щодо здирництва проти Кириченка.

Я тримаю перед собою рішення судді, і вони вважають, що прокурори представили досить свідчень, і що нормальний член журі може знайти, що дійсно Лазаренко... що звинувачення в здирстві має певну підставу.

Так що, треба почекати, що це журі скаже через тиждень чи раніше навіть.

Ірина Халупа

Так що у справі Павла Лазаренка ще не вечір. Дякую вам, шановні гості. На цьому ми закінчуємо сьогоднішню “Вечірню Свободу”.

Сьогодні про судовий процес Павла Лазаренка і про його можливе повернення в Україну з нами дискутували адвокат Павла Лазаренка, юрист Марина Довгопола і політичний оглядач радіо “Свобода”, ведучий рубрики “Монітор злочинності та корупції” Роман Купчинський.

Шануймося!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG