Доступність посилання

ТОП новини

Відкритим залишається питання про участь Президента України Леоніда Кучми у стамбульському саміті НАТО, що відбудеться у червні


Як повідомляє кореспондент радіо «Свобода», Генеральний секретар НАТО Яаап де Гооп Схеффер запропонував країнам - учасницям Альянсу так звану «процедуру мовчання». Тобто якщо сьогодні до 24:00 години хоча б одна країна-член НАТО дасть негативну відповідь щодо участі України у саміті, то Леонід Кучма не буде запрошений. У разі якщо країни не відреагують на пропозицію, то це означатиме, що рекомендація Генсека НАТО автоматично схвалена і Леонід Кучма відвідає саміт у Стамбулі.

НАТО Яаап де Гооп Схеффер запропонував країнам - учасницям Альянсу так звану «процедуру мовчання». Тобто якщо сьогодні до 24:00 години хоча б одна країна-член НАТО дасть негативну відповідь щодо участі України у саміті, то Леонід Кучма не буде запрошений. У разі якщо країни не відреагують на пропозицію, то це означатиме, що рекомендація Генсека НАТО автоматично схвалена і Леонід Кучма відвідає саміт у Стамбулі.

На думку радника міністра закордонних справ Бельгії, сам факт застосування «процедури мовчання» свідчить про застереження з боку НАТО до українського керівництва. Дилема щодо запрошення України на саміт Альянсу полягає у тому, що більшість держав-членів організації вважають невідповідним стан демократії в Україні тим стандартам, яких дотримується НАТО.
XS
SM
MD
LG