Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисна організація дітей-сиріт опікується працевлаштуванням сиріт на Прикарпатті.


Аудіозапис:

Івано-Франківськ, 27 травня 2004 - Соціальна незахищеність дітей-сиріт – основна проблема, яку впродовж останніх 5-ти років намагається вирішувати на Прикарпатті правозахисна організація сиріт “Віра в майбутнє”. Колишні випускники інтернатів створили власну громадську організацію для того, щоб відстоювати права сиріт. Одним з напрямків діяльності правозахисної організації зараз стало працевлаштування сиріт у реґіоні.

В Івано-Франківську зараз проживає понад 200 дітей-сиріт. В області їх ушестеро більше. Усі ці діти після закінчення шкіл-інтернатів залишаються соціально не захищеними. Більшість з них після здобуття середньої освіти не мають місця роботи. А якщо й знаходять , то це некваліфікована праця, за яку вони отримують мізерну платню. Івано-франківська міська парвозахисна організація сиріт “Віра в майбутнє” одним з напрямків своєї діяльності обрала саме вирішення проблем працевлаштування дітей-сиріт. З цієї нагоди було проведено круглий стіл під назвою “Вирішення проблем зайнятості сиріт”, у якому взяли участь представники влади, міського та обласного центрів зайнятості населення, громадських організацій. Під час круглого столу було вироблено та затверджено цілий ряд положень щодо сприяння зайнятості сиріт. Зокрема в місті та області буде сформовано електронний банк даних сиріт від 14-ти до 35-ти років, які шукають роботу. Для сиріт за допомогою центрів зайнятості шукатимуть тимчасові оплачувані громадські роботи, організовуватимуть навчальні тренінги щодо навчання сиріт того, як започаткувати власний бізнес, та ще цілий ряд заходів. Відповідну документацію, яку було підготовлено на засіданні круглого столу, буде винесено на затвердження сесії Івано-Франківської міської ради. Дещо згодом документи буде передано на розгляд обласної ради. Керівник відділу молодіжної та гендерної політики Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Соловйов так охарактеризував нинішню роботу правозахисної організації сиріт “Віра в майбутнє”: “Я так розумію, що вони лише починають свою роботу в цьому напрямку, хоч організація відома вже віддавна. Але сконцентрувати свою увагу на працевлаштуванні сиріт – це дуже добре. Вони зможуть контролювати цей процес. І якщо виникнуть проблеми з працевлаштуванням сиріт, тоді буде підключена громадськість в образі цієї громадської організації для вирішення конкретного питання конкретної людини”. Представники правозахисної організації у свою чергу під час засідання круглого столу неодноразово підкреслювали, що їхньою головною метою є забезпечення роботою всіх дітей-сиріт області. Голова правозахисної організації сиріт “Віра в майбутнє” Василь Мосійчук з цього приводу сказав:

“Я вважаю, що прийнятий документ дуже важливий і корисний, тому що він закріпить на місцевому рівні розпорошене українське законодавство. Ми таким чином зібрали всі нормативні акти в єдиний документ, який допомагатиме сиротам краще працевлаштовуватись. Будуть створюватись умови для того, щоб сирота не відчував того, що про нього не піклуються. Людина матиме можливість сама себе забезпечувати”. Правозахисна організація сиріт “Віра в майбутнє” відтепер також тісно співпрацюватиме з центрами зайнятості на Прикарпатті, представники яких пообіцяли надавати правозахисній організації всю найсвіжішу інформацію про вакантні посади, які з’являються на Івано-Франківщині.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG