Доступність посилання

ТОП новини

Марія Самбур та Валерій Воротнік судитимуться ще з одним ЗМІ – газетою “Україна молода”.


Марина Пирожук

Київ, 27 травня 2004 року.

Марина Пирожук

Марія Самбур та Валерій Воротнік, які судитимуться з Інтернет-виданням “Українська правда”, подали також позов про захист честі та гідності на газету "Україна молода".

"Україну молоду" звинувачено в тому, що "надрукувавши 11 березня інтерв''ю Олени Зварич із директором радіо "Континент" Сергієм Шолохом, газета начебто посягнула на честь і гідність Самбур та Воротніка".

Марія Самбур стверджує, що газета дала неперевірену і образливу стосовно до неї інформацію. Заступник головного редактора “України молодої” і авторка інтерв’ю з Шолохом Олена Зварич бачить за цим позовом політичний підтекст.

Позивачі вважають, що в оприлюдненому газетою матеріалі подається недостовірна інформація, яка ображає їхню честь і гідність.

Нагадаємо, що приводом до подання позову послужило інтерв''ю цій газеті директора радіо “Континент” Сергія Шолоха, який розповів про те, що Самбур та Воротнік начебто пропонували йому співпрацю з СДПУ(о) і нові інтерпретації на "Континенті", а потім і в інших ЗМІ відомих листів Ігора Гончарова.

Марія Самбур вважає, що таке інтерв’ю ображає її честь і гідність.

Марія Самбур

Недостовірна інформація, яка розповсюджена в цій газеті. Вона є не тільки образливою, взагалі журналіст не може викладати неперевірену інформацію – це перше, а друге: він не може робити інформацію тільки з однієї точки зору.

Приміром, якщо пишуть про мене, то моя точка зору теж має бути викладена на шпальтах газети.

Марина Пирожук

Позивачі вимагають спростування інформації та матеріального відшкодування по 10 тисяч гривень. Вони також вимагають у процесі досудової підготовки накласти арешт на майно та грошові вклади, які належать відповідачу. Олена Зварич вбачає за цим позовом політичне підґрунтя.

Олена Зварич

Суть цього позову? Я його розглядаю так само, як і наші колеги з “Української правди”, з якими так само позиваються панове Воротнік та Самбур.

І, власне, мої колеги з “Української правди” передрукували моє інтерв’ю, зробили його виклад. З цього все і почалося. Я розцінюю його так само, що це є політичне замовлення.

Навіщо воно робиться? Я не знаю. Я вбачаю в цьому щось дрібне, і вдається ця основа настільки ідіотичною, що це навіть складно коментувати.

Це однозначно є політичне замовлення, тому що інтерв’ю абсолютно непридатне для того, щоб позиватися.

Я, як журналіст, абсолютно не бачу жодної причини подавати позов на це інтерв’ю. А вони називають по кілька претензій, по 6-7 пунктів звинувачень, наприклад, як спростувати фразу, яку сказав Шолох: “Зустрінемося за два тижні”.

Як спростувати цю фразу? Або що він каже про Марію Самбур? “Марія просила мене під’їхати до неї в офіс на Інститутську.”

Марина Пирожук

Олена Зварич каже, що запрошені газетою адвокати вважають позовну заяву нефаховою. За її словами. позов проти "України молодої" подано 10 квітня і зареєстровано у Шевченківському районному суді Києва 30 квітня.

Газета отримала позов тільки 26 травня. Судове засіданні у справі проти “України молодої” призначене на 8 червня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG