Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан дозволить Україні придбати нафту, необхідну для завантаження українського нафтогону «Одеса-Броди»


Підписана у Києві міжурядова угода передбачає, що українська сторона може придбати нафту на комерційній недискримінаційній основі. Угоду про принципи співпраці у нафтовій галузі підписали віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв та віце-прем’єр Азербайджану Аббат Аббасов. Однак Президент України Леонід Кучма скептично оцiнює можливiсть заповнення нафтопроводу “Одеса-Броди” каспiйською нафтою.

Підписана у Києві міжурядова угода передбачає, що українська сторона може придбати нафту на комерційній недискримінаційній основі.

Угоду про принципи співпраці у нафтовій галузі підписали віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв та віце-прем’єр Азербайджану Аббат Аббасов.

Однак Президент України Леонід Кучма скептично оцiнює можливiсть заповнення нафтопроводу “Одеса-Броди” каспiйською нафтою.

Про це він заявив у Києві на спiльнiй прес-конференцiї з президентом Азербайджану Iльгамом Алiєвим, який перебуває з візитом в Україні.

Леонід Кучма нагадав, що наступного року планується почати експлуатацію нафто- і газопроводів “Баку-Джейхан”, назвавши це найбільшим енергетичним проектом у світі.

Леонід Кучма: “Не треба бути Марксом або Енгельсом, великими економiстами, щоб порахувати кiлькiсть нафти, пропускну спроможнiсть нафтогону, який справдi має стратегiчне значення, тому що вiн виводить нафту в Середземне море на всi ринки свiту, i подальшi можливостi в цьому планi нафтопроводу “Одеса-Броди”. Азербайджан, як нашi стратегiчнi партнери i близькi друзі, готовi сьогоднi нам продати пару мiльйонiв тонн нафти, щоб ми заповнили нафтопровiд “Одеса-Броди” i ще 5-10 рокiв чекали з моря погоди. Коментарі далі, я думаю, зайві”.
XS
SM
MD
LG