Доступність посилання

ТОП новини

Руслана Лижичко - переможиця міжнародного конкурсу "Євробачення”, здійснює турне країнами Західної Європи.


Славко Волинський

Аудіозапис:

Брюссель, 4 червня 2004 року.

Славко Волинський

Цього тижня Руслана, переможиця міжнародного конкурсу "Євробачення”, здійснює турне країнами Західної Європи. Сьогодні вона має концерти в Амстердамі, а перед тим побувала в Брюсселі. У Бельгії з Русланою зустірвся кореспондент радіо "Свобода".Спершу я пропросив Руслану поділитися враженнями про європейське турне.

Руслана Лижичко

Мені дуже легко в Європі, я себе надзвичайно комфортно почуваю. Я дуже люблю Європу, і, можливо, Європа це відчуває. Тому що зараз, після Стамбулу, де відбувся такий яскравий старт, ми змушені віддати себе повністю роботі, щоби підтвердити, напевно, ті сподівання, які зараз на нас покладають не тільки прихильники “Євробачення”. Зараз дуже багато людей зацікавилися українським проектом, який несподівано для всіх з досить великим відривом переміг на “Євробаченні”. Але цей старт наклав на нас ще більшу відповідальність.

Славко Волинський

Ти знаєш, Руслано, під час візиту Прем’єр-міністра України до Брюсселя (до штаб-квартири НАТО) Генеральний секретар альянсу в першу чергу поздоровив Україну з перемогою на “Євробаченні” і сказав, що він є палким твоїм прихильником.

Окрім таких позитивних елементів, вже виростають, так би мовити, і негативні якісь плітки, спекуляції. Віктор Янукович запросив тебе бути його радником у справах культури. Наскільки ти плануєш глибоко зануритися в політику? Чи це не забере в тебе час для твоєї творчої роботи?

Руслана Лижичко

Коли ми зустрічалися з Президентом і з Прем’єр-міністром в Україні, я сказала, що я хочу залишитися поза політикою. Я можу для України зробити багато, для іміджу нашої країни, якщо буду багато співати. І ми в цілому є віддані тільки цьому. Я повинна подарувати Європі українську музику, відкрити той новий стиль, абсолютно оригінальний. Це те, чого Європа ще не бачила, те, чого вона ще не відчувала. Це абсолютно нова енергетика. Це містична енергетика наших Карпат.

Мені приємно, що серед моїх прихильників є надзвичайно відомі люди, що мені надійшли поздоровлення від прем’єр-міністра Ісландії, від мера Афін, що ми зараз будемо представлені принцу Альберту в Монако, що серед високої, поважної публіки є люди, які знають про український проект. Для мене це особисто як для українки є великий предмет гордості.

Я не зможу бути в політиці. Я не буду мати часу на політику. І, мабуть, ніколи не буду займатись політикою через те, що настільки люблю музику, настільки люблю сцену, що, напевно, ніяка сила мене не зможе відірвати від цього.

Я повинна і зобов’язана зробити зараз максимально все, щоби “Євробачення” відбулося в Україні якомога на найвищому рівні. Я тішуся і вірю в те, що так буде через те, що оргкомітет очолив Прем’єр-міністр. Я є його радником з питань, в першу чергу, проведення “Євробачення” в Україні, з тих питань, в яких я компетентна і в яких я розбираюся. Прийшов час просто Україну показати Європі. Я кажу в кожному своєму інтерв’ю, що Україна значно більше може дати, ніж взяти, що Україна готова це зробити. І тому, напевно, це і буде більш корисно, ніж у політиці. Я залишуся назавжди співачкою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG