Доступність посилання

ТОП новини

Речник Міністерства закордонних справ України повідомив, що судно з українським екіпажем та зброєю на борту, заарештоване в Туреччині 2 червня, виконувало спеціальне замовлення єгипетського міністерства оборони


Минулого тижня в порту Амбарли під Стамбулом митники затримали судно з вантажем зброї, яке прямувало з України до Єгипту. За словами турецьких митників, на борту судна були ракетна пускова установка, радіокерована ракета, боєголовки тощо.

Маркіян Лубківський заявив на брифінгу, що вантаж корабля був легітимним.

“Українська та єгипетська сторони підтвердили легітимність цієї поставки на замовлення Міноборони Єгипту. Необхідність затримання та огляду вантажу турецькою стороною виникла тому, що компанія-перевізник не представила документів, оформлених належним чином. Відповідно до умов контракту, вантаж передається під повну відповідальність перевізнику, йдеться про міжнародну транспорту компанію “Данзас”, яку визначив покупець, це і записано в самому контракті”.

За даними Міністерства закордонних справ, 6 українців – членів екіпажу судна не затриманi, а перебувають у Стамбулi до з’ясування справ з турецькими митниками. Минулого тижня в порту Амбарли під Стамбулом митники затримали судно з вантажем зброї, яке прямувало з України до Єгипту. За словами турецьких митників, на борту судна були ракетна пускова установка, радіокерована ракета, боєголовки тощо.
XS
SM
MD
LG