Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Зінченко керуватиме виборчою кампанією Віктора Ющенка.


Марина Пирожук

Київ, 15 червня 2004 року.

Марина Пирожук

Віце-спікер парламенту Олександр Зінченко призначений керівником виборчої кампанії Віктора Ющенка на виборах президента.

До компетенції Олександра Зінченка як керівника виборчої кампанії Віктора Ющенка буде відноситися реагування на хід виборів. Про це в ефірі “Громадського радіо” заявив сам лідер фракції “Наша Україна” Віктор Ющенко.

Члени блоку “Наша Україна” позитивно оцінюють таке поповнення блоку. В той же час представники соціал-демократичної партії скептично дивляться на роль та можливості Зінченка у команді Ющенка.

Колишній соціал-демократ Олександр Зінченко за останні роки ставав героєм новин кілька разів. Спочатку був вихід із СДПУ(О) , який супроводжувався заявами про певну політичну некоректність у поведінці партії та про свою незгоду з цією політикою.

Потім Олександр Зінченко очолив парламентську комісію, яка розслідувала ситуацію по виборам мера у знаменитому нині місті Мукачеве.

Цей статус зобов’язав Зінченка зробити різку заяву із парламентської трибуни про грубі порушення під час виборів мера з боку влади та провладних політичних сил. Нашоукраїнці називають це мужнім вчинком.

Член фракції “Наша Україна” Геннадій Удовенко вважає, що прихід Зінченка до блоку є великим придбанням . Він називає його видатним політиком і вірить, що Зінченко сприятиме розширенню контактів блоку з іншими політичними структурами.

Погоджується з думкою колеги по блоку і Сергій Соболєв.

Сергій Соболєв

Призначення Зінченка є абсолютно продумана стратегія зібрання всіх прогресивних, патріотичних, демократичних сил суспільства, які дадуть можливість перемогти вперше дійсно народному президенту Ющенку.

Саме тому я розглядаю це призначення як можливість концентрації всіх зусиль по об’єднанню громадських, політичних, національних товариств.

Марина Пирожук

Схвалюють поповнення “Нашої України” і соціалісти. Член фракції соціалістів Юрій Луценко називає це вдалим ходом з боку “Нашої України.

Тим часом лідер парламентської фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук засуджує такий вибір Олександра Зінченка і нагадує йому про причетність до СДПУ(О).

Леонід Кравчук

Я хочу нагадати, що ніде публічно із заяви Зінченка про те, що він розлучився з соціал-демократією немає. Він розлучився з конкретними людьми, а з соціал-демократією немає.

Зінченко – це високоосвічена людина, має досвід політичної роботи. Але є одна річ: не можна, ще вчора сидів у кріслі першого заступника голови СДПУ(О) і раптом перейшов в незрозуміле для мене крісло іншої політичної сили, яка сьогодні за політичними намірами стоїть на інших позиціях.

Це вигідно для Зінченка? Не знаю. Це вигідно для “НУ”? Думаю, що ні. Але вони осліплені не інтересами в даному разі перспективними, а от, сказати, думають, що люди готові сьогодні боротися, битися ще щось робити. О, врешті-решт, знайшли оцю от цукерку. От ми будемо носити бренд Зінченка, говорити, що от бачте, яка людина прийшла з соціал-демократії до нас, розчарувалася, значить їм грош ціна, вони всі звідти будуть тікати.

Якщо ти вчора був на тому боці, а сьогодні перейшов на інший з такою ж енергією, відданістю, запаленими очима вже служиш іншим, тоді й третім буде служить так легко.

Марина Пирожук

Нагадаю, що це був Леонід Кравчук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG