Доступність посилання

ТОП новини

Тимчасова слiдча комiсiя Верховної Ради у справi про вбивство журналiста Георгiя Гонгадзе звернулася до Генпрокуратури з вимогою повторно порушити кримiнальну справу щодо Президента Леонiда Кучми


Як повідомив на прес-конференції у Києві голова комісії Григорій Омельченко, слідча комісія оприлюднила промiжнi висновки розслiдування у справі Гонгадзе. За словами Омельченка, Леонiд Кучма був органiзатором викрадення журналiста, однак комісія немає підстав вважати Президента органiзатором убивства Гонгадзе.

Як повідомив на прес-конференції у Києві голова комісії Григорій Омельченко, слідча комісія оприлюднила промiжнi висновки розслiдування у справі Гонгадзе.

За словами Омельченка, Леонiд Кучма був органiзатором викрадення журналiста, однак комісія немає підстав вважати Президента органiзатором убивства Гонгадзе.

Тимчасова слідча комісія також просить Генпрокуратуру притягти до кримінальної відповідальності голову Верховної Ради Володимира Литвина, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка й екс-голову Служби безпеки Леоніда Деркача за причетність до викрадення Гонгадзе.

Раніше Григорій Омельченко неодноразово звертався до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальні справи за цими обвинуваченнями. На підставі його звернення у 2002 році суддя київського апеляційного суду Юрій Василенко порушив кримінальну справу проти Леоніда Кучми, але пізніше її закрили.
XS
SM
MD
LG