Доступність посилання

ТОП новини

Росія закликає Україну запобігти нападам на культурний центр у Львові, а там міліція каже, що йшлося не про напад, а про дрібне хуліганство.


Галина Терещук

Львів, 17 червня 2004 року – Росія закликає Україну запобігти нападам на російський культурний центр. Про це мовиться у заяві, з якою у четвер виступили російські дипломати. Вони також закликають Україну покарати винних у нападі, який стався 16-го червня.

За словами директора Російського культурно центру у Львові Олега Лютікова і як сказано у заяві російського товариства імені Пушкіна, у середу о пів на сьому вечора в приміщення центру зайшли троє невідомих осіб без масок. Вони зняли оголошення в фойє з дошки і пригрозили працівникам. Каменем розбили скло у вітрині. І коли зауважили інших працівників центру, то швиденько вискочили з приміщення.

У Личаківському районному відділі внутрішніх справ Львова проводять розслідування. Кримінальна справа наразі не порушена. Як повідомляють правоохоронці, з місця події вони вилучили камінь, яким було розбито скляну вітрину, а також оголошення - на папері залишився слід долоні.

Як зауважив заступник начальника слідчого відділу Личаківського районного управління міліції Сергій Барабанов в розмові з Радіо Свобода, скоріше за все, це було дрібне хуліганство. "Хтось випадково зачепив скло і воно розбилось, а Російський культурний центр робить навмисно політичний скандал. У них завжди б’ється щось, що коштує не більше 20 гривень і постійно на них хтось нападає. Хоч би раз щось розбилось більше за 100 гривень," – сказав представник української міліції.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG