Доступність посилання

ТОП новини

Цього року на проведення президентської передвиборчої кампанії з державного бюджету України буде виділено 391 млн. гривень.


Сергій Собуцький

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав сьогодні на нараді у Центральній виборчій комісії заступник голови ЦВК Ярослав ДАВИДОВИЧ.

За його словами, днями буде затверджений єдиний кошторис на підготовку і проведення виборів Президента. Загалом близько 158 млн. грн. має розподілитися між ЦВК, дільничними комісіями та окружними комісіями.

Як поінформував ДАВИДОВИЧ, вся сума має бути перерахована ЦВК за три дні до початку виборчої кампанії (президентська кампанія стартує 3 липня – УНІАН). Звертаючись до представників органів місцевої влади, заступник голови ЦВК наголосив на необхідності призначати головами комісій людей, які мають досвід організаційної роботи і розпорядження фінансами. Він нагадав, що минулі вибори показали можливість виникнення вже після голосування непорозумінь між недосвідченими головами комісій та правоохоронцями щодо використання коштів.

Давидович також підкреслив, що ЦВК продовжуватиме практику централізованого виготовлення виборчої документації. За його словами, на минулих виборах це коштувало 14 млн. грн. і зекономило державі 5 млн. грн. "Все, крім іменних запрошень для виборців, які будуть виготовлятися на місцях, друкуватиметься централізовано", - наголосив він.

Я.ДАВИДОВИЧ окремо зазначив, що комісіям категорично забороняється використовувати кошти, виділені для організації та проведення виборів, на придбання обладнання. ЦВК також виступала проти залучення до роботи в ході проведення виборів дорогих комерційних структур.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG