Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські журналісти вважають місцевих чиновників найкращими агітаторами за Ющенка.


Сергій Собуцький

На наступних вихідних лідер "Нашої України" Віктор Ющенко планує відвідати Дніпропетровську область. За повідомленням дніпропетровської опозиційної газети "Ліца", "місцеве керівництво одержало вказівку зірвати візит Ющенка та всі заплановані у цьому зв''язку заходи". "Швидше за все, у заздалегідь орендованих прихильниками "Нашої України" залах почнеться позаплановий ремонт або навіки погасне світло. На заявлених для мітингів майданах, цілком ймовірно, почнуть замінювати асфальт. Або влаштують біля оперного театру показові виступи горластих рок-музикантів. І, звичайно, інформація про візит Ющенка жодним чином не просочиться у міські та обласні газети, а тим більше, на телебачення. Наказ про інформаційну блокаду Ющенка сформульовано беззастережно", - зазначає газета "Лица" у статті "Губернатор і мер - таємні агенти "Нашої України?"

Автори статті, однак, переконані, що "ретельність" місцевих чиновників грає на руку Віктору Ющенку і блоку "Наша Україна". "Ліца" нагадують, що минулого року обладміністрація та міський виконком "закрили очі на проведення форуму "Нашої України" у літньому театрі парку Шевченка. "Влада не відреагувала, на щастя, на вказівки з Києва "розганяти і не пускати". У результаті на форум зібралося кілька тисяч прихильників Ющенка. Через місяць аналогічний форум у Донецьку, дякуючи вислужливим чиновникам, перетворився у скандал світового масштабу. Залишається передати полум''яний привіт донецьким меру та губернаторові за їх особистий вклад у пропаганду ідей "Нашої України" через європейські ЗМІ", - зазначає видання.

"Лаври "донецьких", очевидно, не давали спокійно спати дніпропетровському керівництву. Втім, швидше за все, наказ про поширення досвіду про батьківщини Януковича надійшов зі столиці. До речі, вже навесні він був апробований у Дніпропетровську. Саме тоді нашій владі вдалося перетворити скромне зібрання працівників освіти (коли заборонили в останній момент оренду вже оплаченого залу) у гучний мітинг. "Задурно" допомогли народу побачити різницю у ставленні до педагогів з боку влади теперішньої і влади, очевидно, майбутньої. Вийшло досить показово", - стверджують автори публікації.

Автори статті задаються питанням, "чи губернатор області Яцуба та мер Дніпропетровська раптом не є таємними прихильниками Ющенка? І саме таким, єдиним доступним їм способом беруть участь в агітації довіреного їм народу за лідера "Нашої України?"

Прес-служба Блоку "Нашої України".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG