Доступність посилання

ТОП новини

Президент Леонід Кучма вважає, що Україна іще не досягла тих критеріїв, які б дали змогу говорити про точну дату її вступу до НАТО


Таку заяву український президент зробив сьогодні на прес-конференції у Стамбулі після засідання комісії “Україна -НАТО”.


Таку заяву український президент зробив сьогодні на прес-конференції у Стамбулі після засідання комісії “Україна -НАТО”.

“У нас є над чим працювати ,- сказав Кучма,- а час нас розсудить”. За його словами, Україна очікує, що Альянс продовжить свою політику розширення. Леонід Кучма висловив задоволення від проведеної дискусії і сподівається, що зустріч у Стамбулі стане новим імпульсом у відносинах Україна-НАТО.

На засіданні комісії Президент Кучма повідомив про бажання України приєднатися до операцій НАТО в Середземному морі.

А НАТО вважає, що перспективи членства України в Альянсі залежать від демократичності та прозорості виборів Президента і свободи слова в країні, заявив Генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Схеффер на спільній прес-конференції з Президентом України. Він сказав, що Альянс вітає прагнення України інтегруватися в НАТО, водночас Схеффер зазначив:062924

“Успіх у цьому питанні вимагатиме більше зусиль ніж військова підтримка та оборонна реформа. Це також вимагатиме відданості цінностям, які існують в країнах Альянсу”.
XS
SM
MD
LG