Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко сам себе висуватиме на вибори президента.


Марина Пирожук

Київ, 29 червня 2004 року.

Марина Пирожук

Керівник служби лідера “Нашої України” Олег Рибачук вважає рішення Віктора Ющенка йти на вибори президента шляхом самовисування тактично вигідним як для самого Ющенка , так і для України. Він переконаний, що у такий спосіб Ющенко зможе розширити коло своїх прихильників, в тому числі і серед політичних сил, які сьогодні вважаються пропрезидентськими. Нагадаємо, що про своє само висування на вибори президента України Віктор Ющенко заявив днями під час поїздки регіонами .

Рішення щодо само висування у президенти України, а не від політичних партій , що входять до “Нашої України” Віктор Ющенко пояснює бажанням задовольнити широку верству населення й поза його блоком.

Він також відзначає, що головна боротьба за президентське крісло відбуватиметься не між представниками окремих політичних сил, а між представником влади і представником народу. Керівник служби лідера “НУ” Олег Рибачук переконаний, що у цій боротьбі представником народу буде саме Віктор Ющенко. Він також наголошує, що само висування Ющенка у президенти сприятиме суттєвому розширенню кола його прихильників серед різних категорій населення.

Олег Рибачук

Це ті політичні сили, громадські організації, партії, особистості в Україні, які вважають, що наступний президент має проводити політику кардинально відмінну від нинішньої.

Тобто у фіналі виборів будуть представники двох генеральних ліній. Одна лінія це ту, яку озвучив Медведчук, що ... чи Янукович достойний продовжувач діла Кучми і буде представник від влади, який буде йти під лозунгом, що він є продовжувачем нинішньої політики.

І скоріше всього буде представник з іншою думкою про те, що нинішню лінію не треба продовжити, а треба просто поставити, як каже Ющенко, “жирненьку” крапку і проводити зовсім іншу політику.

Це буде дійсно кандидат від справжніх демократичних сил, які уже наїлися оцього періоду багатовекторності, корупції, ручного управління країною, іншими словами.

Тому тут можуть приєднуватися будь-які політичні сили, які вважають, що в Україні треба обирати між курсом Кучми і іншим курсом, третього немає.

Марина Пирожук

Олег Рибачук упевнений, що до клубу прихильників Ющенка-кандидата у президенти можуть долучитися також ті політичні структури, які нині називаються пропрезидентськими. Наразі багато політичних сил, за його словами, змушені формально підтримувати владу.

Представники так званих пропрезидентських політичних структур неохоче коментують таке зауваження Олега Рибачука, хоча визнають рішення Ющенка йти на вибори шляхом самовисування стратегічним ходом.

Говорить Співголова парламентської фракції “Трудова Україна” Григорій Дашутін: “Іншого шляху немає. Чому? Тому що дійсно оточення на сьогоднішній день у фракції “НУ” є дуже радикально налаштовані політичні сили, які бентежать суспільство і це дає тільки мінус лідеру “НУ”.

Тому він вимушений по великому рахунку чекати на підтримку всього народу, а не деяких амбіціозних партій, національно-стурбованих, так би я сказав.

На таке самовисування, то він повинен налаштовуватися на те, щоб 48 млн. які живуть в Україні, то вони повинні жити і сьогодні, і в грудні, і через рік, і через 10.

І тому на сьогоднішній день, якщо говорити, політика заради політики, то це шлях в нікуди. Все рівно 48 млн. 1 грудня треба вранці годувати хлібом, сіллю, салом і іншими харчами”.

Григорій Дашутін схвалює рішення Ющенка. Водночас він заявляє, що його політична сила не розглядала питання про підтримку цього само висуванця.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG