Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд відхилив позов українки, яка постраждала від нападу на театр на Дубровці.


Віталій Портников

Аудіозапис:

Москва, 30 червня 2004 року - У середу московський суд відхилив позов громадянки України Олени Бурбан, яка постраждала від нападу чеченських терористів на театральний центр на Дубровці восени 2002-го року. Басманний суд російської столиці, саме той суд, який приймав відомі рішення щодо бізнесменів Михайла Ходорковського, Платона Лєбєдєва і інших заручників Дубровки, відмовив і пані Бурбан.

В результаті терористичного акту на Дубровці громадянка України втратила чоловіка, а сама стала інвалідом і повністю втратила працездатність. У заяві до Міністерства фінансів РФ вона вимагає, щоб їй сплатили мільйон доларів за моральні втрати, а також прохає матеріальну компенсацію в розмірі понад мільйон рублів.

Басманний суд вже відхиляв позови іноземних громадян до Міністерства фінансів РФ. Було відмовлено, до речі, і Любові Бурбан-Мішурець, матері загиблого чоловіка Олени Бурбан. Представник Міністерства фінансів РФ Катерина Нікольська наголосила в суді, що зараз в бюджеті немає коштів на компенсацію морального скривдження жертвам терористичних актів.

Тільки зараз в Державній Думі збираються ухвалити зміни до закону про боротьбу з тероризмом, де буде підкреслено, що за загиблого під час терористичного акту буде виплачена компенсація в 100 тисяч рублів, а постраждалим буде виплачуватися 50 тисяч російських рублів.

Пані Нікольська сказала, що Міністерство фінансів погоджується з тим, що родичі загиблих зазнали моральних втрат, однак за законом не може сплатити їм жодних компенсацій. У цьому Міністерство фінансів виконує лише відповідне розпорядження російського уряду. Адвокат Олени Бурбан Ігор Трунов підкреслив, що він тепер збирається оскаржувати рішення Басманного суду в московському міському суді.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG