Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США заявив про повну підтримку рішення ООН відправити у відставку 60 високопосадовців Республіки Боснійських сербів, котрі не проявили необхідних зусиль для арешту військового злочинця Радована Караджича і його спільників


Радован Караджич і його спільники звинувачуються Трибуналом у Гаазі в злочинах проти людства, геноциді. Зокрема, у вбивствах в Боснії під час війни у 1995 році близько 8 тисяч чоловіків – мусульман і підлітків.

Представник Білого дому Адам Ерелі повідомив журналістів у середу, що звільнені особи і Сербська демократична партія перешкоджали Боснії і Герцоговині у виконанні зобов’язань щодо тісної співпраці з міжнародним кримінальним трибуналом із злочинів в колишній Югославії.

Радован Караджич і його спільники звинувачуються Трибуналом у Гаазі в злочинах проти людства, геноциді. Зокрема, у вбивствах в Боснії під час війни у 1995 році близько 8 тисяч чоловіків – мусульман і підлітків. Зокрема представник Держдепартаменту Адам Ерелі заявив у середу: «На підтримку рішення представника ООН в Боснії Сполучені Штати заморозили активи Сербської Демократичної партії і затримали трьох представників Республіки сербської, котрі надавали фінансову і технічну допомогу Караджичу»,- підкреслив представник Білого Дому.
XS
SM
MD
LG