Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом розголошення матеріалів у справі Гонгадзе


Рішення пов’язане з публікацією британською газетою "Індепендент" подробиць вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Рішення пов’язане з публікацією британською газетою "Індепендент" подробиць вбивства Георгія Гонгадзе.

Речниця Генпрокуратури Оксана Соколова: “Справа порушена за фактом, це означає, що коло конкретних людей зараз не називається, тому що це коло людей зараз з”ясовується. Є такий факт у даному випадку. І далі з”ясувується коло причетних, через кого пішла інформація. Порушується справа, щоб ми мали підстави з”ясувати, як це сталося. Тобто говорити, що конкретно йдеться про авторів статті чи... Так чи інакше, очевидно, що якісь запитання будуть до всіх учасників цієї публікації, так чи інакше”.

Голова парламентського комітету у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович сказав, що журналісти не несуть відповідальності за розголошення таємниці слідства, якщо вони отримали її в доступний їм спосіб.

Володимир Стретович: "Журналісти не можуть бути суб”єктами, які підлягають відповідальності за розголошення таємниці слідства. Згідно з Процесуально-кримінальним кодексом, це може бути тільки особа, яка безпосередньо веде слідство і надала відповідну інформацію працівниками ЗМІ і, таким чином, порушила таємницю слідства. Звичайно, це “мильна бульбашка” - порушення кримінальної справи проти журналістів, робота яких - оприлюднювати такі факти, щоб громадськість знала”.

Британська газета "Індепендент" стверджує, що має матеріалами, які підтверджують, що Гонгадзе вбили за наказом колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, який діяв від імені президента Леоніда Кучми. Сьогодні депутат Григорій Омельченко повідомив про загрозу життю Юрія Кравченка.

З його слів Кравченко - один із головних свідків у справі Гонгадзе.

Депутат Європейського парламенту від Німеччини Елізабет Шредтер заявила в інтерв’ю Німецькій Хвилі про відсутність прогресу у розслідуванні Генпрокуратурою справи Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG