Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко об’єдналися, аби перемогти на президентських виборах.


Марина Пирожук

Київ, 2 липня 2004 року.

Марина Пирожук

Сьогодні лідери блоків “Наша Україна” Віктор Ющенко та БЮТ Юлія Тимошенко підписали коаліційну угоду “Сила народу”. Підписанти угоди схвалили програму спільних дій під назвою “Маніфест народної перемоги”. Вони заявили про готовність взяти владу в Україні у свої руки і зробити все ,для поліпшення життя народу. Вони наголошують, що основними питаннями, на які буде спрямовано увагу коаліції, є подолання бідності, вирішення проблем безробіття тощо. Лідери блоків також звернулися до соціалістів та інших політичних сил приєднатися до їхньої коаліції.

Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко підписали угоду у присутності журналістів та представників двох фракцій . Вони по черзі виголосили промови, демонструючи підтримку один одного. Вкінці підписання угоди Ющенко поцілував руку своїй партнерці. Підписанти угоди обіцяють, що першим кроком реалізації програми спільних дій буде перемога кандидата від коаліції на виборах президента у жовтні. В рамках коаліції створено координаційний комітет, який очолив сам Ющенко, а його першим заступником стала Тимошенко.

Віктор Ющенко зазначив, що головною метою коаліції є зміна нинішньої влади та поліпшення життя громадян.

Віктор Ющенко

Україна потребує змін. Це очевидно для тих людей, які представляють політику. Власне кажучи, для того, щоб залишити ті проблеми, щоб змінити нинішню владу, яка дискредитує націю, яка дискредитує держави, заради цього створена сьогодні коаліція “Сила народу”. Ми виходимо із того, що цей документ є відкритий до наших партнерів, є спеціальним зверненням. Сьогодні ми звертаємося до партії соціалістів, до Мороза, якого, безумовно, ми б хотіли бачити учасником коаліції.

Марина Пирожук

Лідерка парламентського блоку Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що таке об’єднання зусиль збільшує шанси на перемогу.

Юлія Тимошенко

Сьогодні в українській політиці народилась принципово нова якість – це здатність єднатися. Ніщо сьогодні не може перешкодити єднанню політиків, які усвідомлюють всю складність сьогодення, які усвідомлюють, що перемога буде даватись надзвичайно складно. І кожне об’єднання зусиль – це є додатковий шанс до того, що таки ця перемога прийде. Я дуже хотіла б, щоб цей крок, який ми сьогодні робимо, щоб він, перш за все, почав відроджувати в душах українців хоч маленькі крихти довіри до політиків.

Марина Пирожук

Тимошенко та Ющенко заявляють, що до коаліційної угоди, яку вони сьогодні підписали можуть приєднатися всі політичні сили, які сповідують державницькі інтереси.

Віктор Ющенко зазначив, що цей документ є відкритим для всіх демократичних, державницьких сил.

Віктор Ющенко

Наша мета є зібрати докупи здорові державницькі сили. Для нас сьогодні Україна ділиться на злодіїв, які представляють українську владу, з одної сторони, і український народ, який прагне демократії. І ми б просили приєднатися до ідей ініціативи коаліції здорові державницькі і демократичні сили.

Марина Пирожук

Ющенко наголошує, що блок Юлії Тимошенко та “Наша Україна” дійшли згоди у питанні розподілів владних посад після перемоги на президентських виборах представника їхньої коаліції.

За даними “Нашої України” розподіл посад буде здійснюватися на основі квот, які здобули фракції-учасники на останніх парламентських виборах. Члени коаліції також спільно визначать засади роботи інформаційного ринку. Водночас Ющенко відзначив, що процес обговорення цих питань ще триватиме.

Юлія Тимошенко, у свою чергу, додала, що не ставить за мету “ділити трофеї.”

Юлія Тимошенко

Створення коаліції – це ще не перемога. І тому ми не ставимо за мету поділити трофеї. Ми розраховуємо на те, що створення коаліції – це ще поки тільки відкриття “другого фронту”. А трофеї – це робота до виснажливого стану.

Марина Пирожук

Учасники коаліції заявляють, що з ліквідацією наслідків правління кримінально-політичних кланів вони впораються за один рік.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG