Доступність посилання

ТОП новини

Кандидат від демократичної партії на виборах Джон Кері та кандидат у віце-президенти Джон Едвардс вперше постали перед телекамерами разом зі своїми родинами.


Мирослава Гонгадзе

Вашингтон, 7 липня 2004 - У середу зранку кандидат у президенти від демократичної партії Джон Кері та кандидат у віце-президенти Джон Едвардс вперше постали перед телекамерами разом зі своїми родинами. Ця публічна поява відбулась поблизу Пітзбурга у будинку Терези Хайнц-Кері , де обидві родини напередодні провели спільну вечерю. Пред американцями постала величезна родина у трьох поколіннях , яка має покорити серця американців і отримати їхні голоси на виборах президента у жовтні цього року.

Коментатори наззвали появу цієї великої родини захоплюючою. Широка усмішка Джона Едвардса та його родина у якій двоє маленьких дітей привнесли в кампанію Керрі енергію, молодість і оптимізм, якої на думку оглядачів тому так не вистачало. Представляючи свого віце-президента Джон Керрі сказав: Я знаю його вміння, я знаю його силу, я знаю у що він вірить і я знаю як він може боротись”.

Джон Едвардс являє собою приклад успішного американця. Він народився у Південній Кароліні у родині текстильного робітника. Був першим у родині, хто пішов вчитись у коледж . У 1977 він закінчив з відзнакою Університет у Північній Кароліні. Едвардс зробив успішну кар’єру, як адвокат, і вже у 1998 році був настільки багатим, що зміг покрити витрати на власну виборчу кампанію до Сенату, яку успішно виграв.

Зараз Джону Едвардсу пятдесят один. Його дружина Елізабет під час сьогоднішньої першої появи перед телекамерами у ранзі дружини кандидата у віце-президенти , подякувала Джону Керрі за його вибір і висловила впевненість в успіху цієї пари. Вона вірила у свого чоловіка з моменту їх знайомства у коледжі. Разом вони виростили четверо дітей. Але у 1996 році у автомобільній катастофі загинув їхній 16 син. Та це не зламало родину. Зразу після трагедії Джон та Елізабет Едвардс вирішили народити ще одну дитину. Зараз наймолодшому сину Едвардса - Джеку шість років. Сьогодні перед камерами кандидат у президенти Джон Керрі носив його на руках.

Республіканці закидають Джону Едвардсу те, що він має мало досвіду, як політик і все життя пропрацював як адвокат. Але демократи на це задають зворотнє запитання – “А чим допоміг віце-президенту Чейні його великий досвід. Покажіть нам його упіспіхи?” Протиставляючи Діка Чейні, представника великих корпорацій – Джону Едвардсу – захиснику пересічних людей, вони перетворюють це у позитив для останнього. Сам же Джон Едвардс каже - “ Усе своє життя я боровся за пересічних людей, я хочу бути захисником пересічних людей”.

За оцінками соціологів, якби президентські вибори відбулись сьогодні, то пара Керрі-Едвардс на вісім відсотків випередила б пару Буш-Чейні. Мирослава Гонгадзе для радіо “Свобода” Вашингтон.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG