Доступність посилання

ТОП новини

Російські експерти вважають, що Кремль на виборах президента України може поставити на Ющенка.


Сергій Собуцький

"Москві не варто вдаватися до крайнощів і робити єдину ставку на українських президентських виборах", - зазначає російський інтернет-сайт RBC daily. На думку російських експертів, Росія повинна не соромитися підтримувати проросійські сили, до того ж не лише в "стані" Януковича, оскільки, в оточенні Ющенка теж є люди, не зацікавлені в охолодженні відносин Росії з Україною. "Росія могла б спробувати "працювати" і з обома кандидатами", - переконані автори статті під назвою "Янукович Росії не товариш?"

Керівник відділу України Інституту країн СНД Кирило Фролов вважає, що "слабість ідеологічних позицій ставлеників Кучми й небажання провадити активну й тверду жорстку боротьбу загрожують сумними наслідками". "У разі, якщо прихильники Кучми і Януковича втратять надію на перемогу, вони можуть виступити із проектом продовження повноважень Кучми на третій термін. А такий варіант може привести до зміни влади в ще більш радикальній формі", - переконаний Фролов.

"Боюся, що проект збереження Кучми на третій термін може стати прелюдією до грузинського сценарію. Ющенко в цьому випадку може отримати мандат на "оксамитову революцію", - додав російський експерт.

Блок "Наша Україна"

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG