Доступність посилання

ТОП новини

Влада готує тотальну фальсифікацію результатiв голосування на виборах президента?


Марина Пирожук

Київ, 8 липня 2004 року.

Марина Пирожук

Народний депутат, заступник голови партiї "Батькiвщина" Олександр Турчинов заявляє, що під час президентських виборів влада готує тотальну фальсифікацію результатiв голосування, схема якої була вiдпрацьована на виборах мiського голови Мукачевого. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Києві. Турчинов каже, що розробником стратегiї такої фальсифiкацiї є спецiальна група адмiнiстрацiї президента України, і що ця група працює пiд особистим керiвництвом глави президентської адміністрації, голови СДПУ(о) Вiктора Медведчука.

Представники пропрезидентських політичних сил називають таку заяву “чорним піаром” .

За словами Олександра Турчинова, до групи, що розробляє стратегію фальсифікацій входять також спецiальнi оперативнi пiдроздiли МВС, СБУ i Генеральної прокуратури.

Народний депутат наголошує, що згiдно з цим планом, передбачається висунення кiлькох "технiчних кандидатiв у президенти", для того, аби у виборчих комiсiях усiх рiвнiв переважну бiльшiсть членiв комiсiї складали представники провладних сил.

Він також переконаний, що безпосередньо перед виборами будуть виготовленi протоколи виборчих комiсiй зi справжнiми пiдписами членiв виборчкомiв i печатками комiсiй, а пiдписи членiв комiсiй вiд опозицiйних сил будуть пiдробленi.

Турчинов стверджує, що названою групою планується також фальсифікація виборчих матеріалів, а ЦВК, бiльшiсть членiв якого, за його словами, підпорядкована адмiнiстрацiї президента, на пiдставi фальшивих протоколiв оприлюднить результати на користь кандидата вiд влади.

Олександр Турчинов

Проблема полягає в тому, що влада і провладний кандидат Віктор Янукович не мають жодних шансів перемогти у чесній боротьбі. Єдине, що залишається владі для того, щоби зберегтись, – це провести тотальну фальсифікацію виборів.

Проста, традиційна фальсифікація, традиційне використання адміністративного ресурсу, традиційний бруд, який влада не шкодує для представників опозиції – все це може вже на цих виборах їм не допомогти. І саме сьогодні ми маємо практично весь основний сценарний варіант фальсифікації виборів, який готує провладна команда. Про це сьогодні треба говорити.

Марина Пирожук

Олександр Турчинов каже, що у зв’язку з тим, що фiнансовi ресурси опозицiї обмеженi, вона не зможе забезпечити альтернативну схему з висуненням так званих "технiчних кандидатiв".

Водночас він висловив упевненiсть у перемозi на виборах кандидата вiд народу Вiктора Ющенка. Турчинов наголошує, що з метою отримання перемоги опозицiя збирається перетворити на фортецю кожну виборчу дiльницю. В той же час він не виключає варiанту зi скасуванням реєстрації Ющенка кандидатом у президенти пiд будь-яким приводом, або його фiзичного усунення.

Представники пропрезидентських політичних сил тим часом спростовують заяву Турчинова. Ось як відреагував на це лідер парламентської більшості Степан Гавриш.

Степан Гавриш

Йде спроба сьогодні максимально залякати суспільство, заставити його здригнутися від таких чорних передбачень. Це і є чорний піар.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG