Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина: “брудні технології” – вже у дії.


Михайло Снігур

Григорій Руденко
На Дніпропровщині місцева влада готується до виборів президента. У обласній державній адміністрації створений штаб підтримки єдиного кандидата від влади, очолюваний головою адміністрації Володимиром Яцубою. Штаб має розгалужену структуру, підрозділи якої очолюють працівники адміністрації і контрольованих нею установ. Не виключене, що з діяльністю цього штабу пов’язані події, про які розповідаємо нижче.

За інформацією, отриманою від джерела, що не бажає бути названим, днями керівники бюджетних організацій були викликані до райвиконкомів, де отримали інструкції. Зміст інструкцій полягає у підготовці зборів, присвячених підтримці кандидата від влади, збиранні підписів на підписних листах на його підтримку, підготовці груп для участі у вуличних акціях. Окремо була звернена увага на необхідність контролювання і припинення розмов про судимості Віктора Януковича.

Дещо запізніло надійшла детальна інформація від представництва блоку “Наша Україна про перешкоджання виїзду прихильників Віктора Ющенка до Києа на акцію висування його кандидатури на Співочому Полі 4-го липня. Керівників транспортних організацій у містах і районахї області місцева влада попереджувала про репресії проти них у разі, якщо групам, що виїздять до Києва, надаватимуться автобуси. Автобуси, орендовані у приватних підприємців і у турагенціях, по виїзді груп зупинялися співробітниками ДАЇ. Під різними приводами з них знімалися номери. Павлоградська група була зупинена у Синельниковому, керівник групи був обшуканий без жодної на те санкції і у нього співробітниками Синельниківського райвідділу МВС були відібрані гроші (близько чотирьох тисяч гривень) під приводом необхідності перевірки чи вони не підроблені. На дорогах області були заблоковані десять автобусів і вісім мікроавтобусів з прихильниками Віктора Ющенка. З 1600 людей, котрі виїхали з Дніпропетровської області, до Києва доїхали автобусами, потягами, власним транспортом, електричками близько 1200. Номери автобусів, якими нашоукраїнці їхали до Києва, співробітниками ДАЇ переписані. Зараз водії та власники автобусів отримують попередження про неприємності, що на них чекають в разі повторного виїзду до Києва.

У селищі Магдалинівка розповсюджувачам газети “Так!”блоку “Наша Україна” чиняться перешкоди.

У місті Апостоловому до місцевої телерадіокомпанії звернулися офіційні особи з управління внутрішньої політики районної адміністрації і запропонували викупити весь ефірний час до виборів, щоб у ефірі не було жодних представників опозиції.

За свідченнями очевидців 8-го липня у приміщенні телерадіокомпанії “Регіон” у місті Синельниковому, яка має 120 тисяч глядачів, з’явилися двоє оперативних уповноважених відділу обласного управління МВС з боротьби з економічними злочинами у супроводі загону міліції з Синельникового. Вони намагалися вилучити установчі документи телерадіокомпанії і ліцензію на право мовлення та опечатати приміщення. Трансляція передач п’ятого телеканалу того дня була припинена шляхом відключення електроенергії. Підставою для візиту правоохоронців була начебто судова справа, порушена проти київської компанії “Квант-ефір”, до якої ТРК “Регіон” відношення не має. У тій карній справі, порушеній Покровським районним судом за позовом обласної телерадіокомпанії, немає жодних посилань на ТРК “Регіон”. Оперативники УБОЗу привезли з собою пойнятих, за виглядом схожих на осіб без постійного місця проживання. Медійний консультант ТРК “Регіон” Григорій Руденко чув телефонні розмови оперативників з їхнім керівництвом, у яких йшлося про можливе вилучення передавача. Після появи голови дніпропетровського представництва “Нашої України” Сергія Чукмасова оперативники покинули приміщення телекомпанії, але ще кілька разів поверталися. Вони вилучили копії ліцензії на право мовлення і санітарного паспорту. Григорій Руденко сказав, що візит міліції до ТРК “Регіон” відбувся після початку ретрансляції нею передач п’ятого телеканалу та завезення нового потужного передавача, після установки якого ТРК “Регіон” буде спроможна мовити на кілька областей України.

Як вважає Григорій Руденко: “Нищиться найбільш, мабуть, перспективний на сьогодні проект телерадіокомпанії, яка працює не у кабельних мережах, а веде трансляцію на метровому каналі. На думку експертів, до яких ми зверталися, завдяки унікальному розташуванню Синельникова та тій висоті над рівнем моря, де знаходиться телевізійна вежа, за деякими технічними висновками якщо потужність передавача буде зростати, ця телекомпанія або яка буде працювати на цьому місці, має шанси стати міжрегіональною для центральної, східної та південної України”.
XS
SM
MD
LG