Доступність посилання

ТОП новини

“Наша Україна” не буде судитись з ветеранською організацією Донеччини.


Сергій Гармаш

Донецьк, 15 липня 2004 - Керівник Донецького регіонального виборчого штабу Віктора Ющенка, народний депутат Юрій Павленко заявив у середу в Донецьку, що “Наша Україна” не буде судитись з Донецькою обласною радою ветеранів, яка у своєму зверненні до мешканців області назвала Віктора Ющенка, цитую “ вождем сучасних націоналістів та фашистів”.

13 липня Донецький офіс Партії регіонів розповсюдив звернення Донецької обласної ради ветеранів до “земляків”, у якому невідомі представники цієї організації від її імені засудили рішення конференції альтернативної ветеранської організації - Донецького обласного представництва Всеукраїнського об’єднання ветеранів підтримати на виборах Віктора Ющенка. Незважаючи на офіційну реєстрацію Всеукраїнського об‘єднання ветеранів, Донецька рада ветеранів назвала своїх опонентів “самопроголошеною” організацією, яка “ зібрала під своїм крилом ОУНівських бандитів, поліцаїв, шуцманів та інших зрадників Батьківщини”. У той же час себе автори звернення назвали єдиною офіційною організацією ветеранів Донецької області, яка об‘єднує півтора мільйона людей. Обурило Раду ветеранів те, об‘єднання “ від імені всіх ветеранів Донецької області насмілилось закликати мешканців Донбасу віддати свої голоси кандидату у Президенти України, вождю сучасних націоналістів та фашистів Віктору Ющенку” . Далі у зверненні наголошується,що ветерани Донбасу підтримають на виборах Віктора Януковича.

Коментуючи це образливе для Ющенка звернення, керівник Донецького регіонального штабу, народний депутат Юрій Павленко сказав, що “Наша Україна” не буде судитись із ветеранами:

“Це не самі ветерани придумали цю заяву, тому що вони ніколи б не дозволили собі таку некоректність. Їм знову ж таки спустили її, а людей, які це підписали, примусили це озвучити. Я думаю, що це нормальні люди, які дійсно своє життя і своє здоров‘я віддали на захист країни і сьогодні ними намагаються маніпулювати, намагаються вкласти в їхні вуста розпалення того, проти чого вони боролись, коли були такого віку, як я, або молодші”.

Юрій Павленко засудив намагання донецької влади представити, що є тільки одна організація ветеранів і інших існувати не може.

“І хто в організацію ветеранів, яку патронує обласна адміністрація, не входить, той за їхньою логікою і не вважається ветераном, незалежно від того, воював він чи ні”, - сказав керівник Донецького обласного штабу Ющенка.
XS
SM
MD
LG