Доступність посилання

ТОП новини

З 13-го по 15 липня на Дніпропетровщині перебували учасники першого етапу культурно-просвітницької експедиції “ Соборна Україна 2004”.


Михайло Снігур

Дніпропетровськ, 16 липня 2004 - Атмосферу, що створюється на Дніпропетровщині навколо прихильників та учасників блоку “Наша Україна”, учасники експедиції відчули, вже переїхавши межу Полтавської і Дніпропетровської областей. У Ново московську, попри попереднє звернення щодо надання приміщення для зустрічі учасників експедиції з жителями міста, приміщення надане не було. Вимкнення електрики під час передачі місцевим радіо оголошення про зустріч, як завжди, було пояснене негараздами у електромережі. Учасники експедиції – народні депутати: голова УРП “Собор”, голова комітету ВР з державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко, академік Національної Академії Наук Костянтин Ситник, академік Георгій Філипчук, Володимир Шовкошитний, екс-Генеральний прокурор України Віктор Шишкін, керівник наукових програм Інституту відкритої політики Максим Стріха, солістка Національної Опери України Єлизавета Лепетюк, співак Іван Чирбу зустрілися з новомосковцями просто неба . Так само відбулася зустріч і у Дніпропетровську біля пам’ятника Шевченку.

14 липня зранку, попри домовленість про відвідини учасниками експедиції будинку-музею Дмитра Яворницького, двері будинку були зачинені. Не потрапили гості міста і до історичного музею. Народний депутат академік Костянтин Ситник з цього приводу сказав : “Я шокований, мене вперше в житті не впустили в музей на моїй рідній землі”.

У Дніпропетровську учасники експедиції провели прес-конференцію, під час якої під дверима приміщення чатували міліціонери та співробітники СБУ, котрі, вочевидь, мали завдання їх супроводжувати. 14 липня експедиція виїхала до Запорїжжя, де зустріч з жителями відбулася у переповненій залі. На Дніпропетровщині приміщення для зустрічей були надані також у Марганці та Кривому Розі. У Нікополі, Великих Тернах і Жовтих Водах зустрічі пройшли на майданах. На усіх зустрічах з жителями учасники експедиції роз’яснювали виборчу програму блоку “Наша Україна” та закликали виборців зробити зважений і продуманий вибір.

На зустрічі з жителями Новомосковська Максим Стріха сказав: “Саме від центральних областей залежить наш вибір. От за кого проголосує Полтавщина, за кого проголосує Дніпропетровщина, Кіровоградщина, той і стане Президентом. І, звичайно ж, якщо ми живемо на цій землі, якщо ми хочемо жити на ній далі, а не емігрувати, не приєднуватись до тих мільйонів, які шукають щастя за кордоном, ми повинні зробити все, щоб нарешті зупинити тих людей, які грабували, і привести до влади тих людей, які дають нам шанс". З Дніпропетровщини експедиція, у плани першого етапу якої входять відвідини великих та малих міст і сіл на Київщині, Полтавщині, Запоріжжі, Кіровоградщині , Черкащині, виїхала до Кіровограда. На другому етапі учасники експедиції побувають у Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Завершиться експедиція 31 липня в Ужгороді акцією «Ми всі – українці».
XS
SM
MD
LG