Доступність посилання

ТОП новини

Мороз Олександр Олександрович.


Мороз Олександр Олександрович





БІОГРАФІЯ

Народився 29 лютого 1944 року в селі Буда Таращанського району Київської області. Одружений, має двох дочок і чотирьох онуків. Олександр Мороз - автор книг: "Куди йдемо?", "Вибір", "Тема для роздумів", "Історія одного злочину".

1965 закінчив Українську сільськогосподарську академію, інженер-механік.

1983 закінчив Вищу партійну школу при ЦК Компартії України, політолог.

З 1965 по 1976 рік (з перервою на рік служби в Радянській армії) працював за спеціальністю на інженерних посадах в Ємільчинській райсільгосптехніці Житомирської області, Таращанській райсільгосптехніці Київської області та Київській облсільгосптехніці.

З 1966 по 1977 рік викладав у Таращанському радгоспі-технікумі.

З 1976 по 1990 рік перебував на партійній та профспілковій роботі: завідуючий сектором, заступник завідуючого та завідуючий відділом Київського обкому партії, перший секретар парткому обласних організацій та установ, секретар обласної ради профспілок.

З 1989 року і до цього часу - народний депутат України.

1990-1994 рр. - секретар, заступник голови Комісії Верховної Ради України з АПК, до серпня 1991 р. - лідер парламентської більшості Верховної Ради. В 1994-1998 рр. - голова Верховної Ради України.

На виборах 1998 р. - депутат Верховної Ради від 92 округу (Київська область), лідер передвиборчого блоку Соціалістичної і Селянської партій "За правду, за народ, за Україну", після виборів - лідер фракції "Лівий центр", утвореної депутатами, обраними блоком.

З 1991 р. - один із засновників та лідер лівоцентристської Соціалістичної партії України. На президентських виборах в 1994 р. Олександр Мороз зайняв третє місце, набравши 11,29% голосів виборців.

На парламентських виборах у березні 2002 року Мороз очолив виборчий список СПУ. У багатомандатному загальнодержавному окрузі партія 31 березня набрала 6,95% голосів виборців.

ПЕРЕДВИБОРНА ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА МОРОЗА.

Шановні співвітчизники!

Ми живемо у непростий час. Сьогодні ніхто не впевнений у завтрашньому дні.

Україною керують олігархічні клани. Від того всі наші біди. Від того безпритульні діти, розірвані чужиною сім''ї, безробіття, невпевненість і тривога. Від того люди не довіряють владі.

Так не повинно бути. Так не буде!

Соціалісти завжди були і будуть послідовними. Два роки тому, йдучи на вибори, ми брали зобов''язання перед вами. Вони виконані, але не всі, - є спротив.

Однак прийнято нове виборче законодавство, розпочата політична реформа, яка дозволить встановити громадянський контроль над владою. Збережено ветеранські пільги, продовжено мораторій на продаж землі, в бюджеті виділено кошти на держзамовлення і здешевлення кредитів для села. Передбачено житлове кредитування молоді.

Для дрібних і середніх підприємців збережено спрощене оподаткування. При вашій підтримці не допущено заплановане владою зростання цін і тарифів на житлові послуги та електроенергію. Збільшено держзамовлення на студентів. Держава визнала свій борг освітянам.

Президентські вибори - шанс змінити життя. Це спосіб показати корумпованій владі, що їй не всидіти в пригрітих кріслах. А тим, хто випадково назвався опозицією, - що народ не збирається міняти шило на мило.

Одна з найбагатших європейських держав, мільйони розумних і працьовитих українців мають пишатися своїми успіхами, а не "прославлятися" катастрофами. Питання стоїть так: або переможемо ми всі разом, або остаточно переможуть клани.

Розпочинаючи кампанію, я не збираюся гудити владу. Оцінку їй ви знаєте самі. Вона - вчорашній день, а історія народу безкінечна. Не збираюсь очорнювати конкурентів, - справа не стільки в них, як в нас із вами. Буду говорити про те, що чекати від мене, від соціалістів. Ми зобов''язані діяти заради кращого життя тих, хто живе сьогодні. Заради наших дітей. Заради впевненості у завтрашньому дні.

Це боротьба за вас. Я готовий продовжувати її.

· За порядок у державі, однаковий для всіх закон, за чесну, ефективну владу, відповідальну перед кожним громадянином, за виборність керівників місцевої влади;

· За контрольовану цінову політику та державну монополію на стратегічну сировину, енергетику, горілчану, тютюнову галузі, і на цій основі - підвищення протягом року мінімальних зарплат і пенсій до прожиткового рівня не менше 400 гривень; за економічний заслін кризам на ринках хліба, енергії, пального;

· За впорядкування цін і тарифів у комунальній сфері, щоб вони не нищили сімейні бюджети;

· За повернення заощаджень радянських часів протягом 5 років - один з проявів ставлення держави до пенсіонерів, ветеранів, дітей війни;

· За те, щоб у кожній школі, дитсадку, гуртожитку, будинку культури, лікарні було тепло, вони мали необхідне оснащення, ліки. Щоб діти були нагодовані. Щоб у кожному селі і місті був вихід в інтернет. За те, щоб доступ до освіти мали, найперше, здібні, а не лише багаті;

· За надійну систему охорони здоров''я, покриття витрат на лікування за рахунок медичного страхування, припинення вимирання народу;

· За державні довгострокові кредити під будівництво для всіх молодих сімей;

· За створення щороку по мільйону робочих місць і повернення в Україну її громадян, захист прав співвітчизників, що тимчасово знаходяться за кордоном;

· За виключне право громадян України на землю. Щоб торгувати хлібом, а не землею. Щоб село повнилося дитячими голосами;

· За модернізацію економіки, використовуючи поєднання виробництва, науки і освіти, збільшення державної підтримки наукоємним виробництвам;

· За створення умов для прискореного розвитку дрібного і середнього бізнесу та підприємництва;

· За збереження живої природи, забезпечення кожної сім''ї чистою питною водою, збільшення на третину площі лісів, парків, -національних заповідників;

· За подолання морально-духовної кризи в суспільстві - однієї з причин занепаду України, заборону пропаганди насильства та жорстокості у засобах масової інформації;

· За позаблоковий статус України, здійснення проукраїнського зовнішньополітичного курсу, розвиток рівноправних взаємовигідних стосунків із сусідами, найперше з Росією та Європейським Союзом. За негайне виведення українських військових з Іраку.

Моя мета - добробут кожної сім''ї, сильна, демократична, суверенна держава. Таким бачу демократичний соціалізм і європейський вибір України.

За впевненість у завтрашньому дні!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG