Доступність посилання

ТОП новини

Вітренко Наталя Михайлівна


Наталя Вітренко
Біографія

Вітренко Наталя Михайлівна народилася 28 грудня 1951 року у Києві. Українка. Розлучена. Старша донька Ольга (1972 р.н.) соціолог за освітою. Молодша донька Марина (1983 р.н.) навчається в інституті міжнародних відносин Київського державного університету. Син Юрій (1976 р.н.) - держслужбовець. Має онука Михайла (4 роки).

Освіта - вища. У 1973 році закінчила Київський інститут народного господарства за спеціальністю статистика. Була Ленінським стипендіатом. Доктор економічних наук, доцент. Академік Академії будівництва та економічної кібернетики України.

Громадська діяльність

· 1977-1979 рр. - спочатку молодший, а потім старший науковий співробітник Українського НДІ науково-технічної інформації Держплану УРСР. · 1979-1989 рр. - доцент кафедри загальної теорії статистики Київського інституту народного господарства. · 1989-1991 роки - старший науковий співробітник Ради з вивчення продуктивних сил Академії наук. · до січня 1995 року - радник Голови Верховної Ради України Олександра Мороза. · з січня 1995 року - народний депутат України від м.Конотоп, член фракції Соціалістичної партії. · у лютому 1996 року - виключена із СПУ за критику Мороза. · з квітня 1996 - створила власну партію (Прогресивну соціалістичну партію України), очоливши її. · в 1999 - на президентських виборах зайняла четверте місце (10,97%). У Кривому Розі на неї було вчинено замах. Міліція звинуватила у цьому довірену особу Олександра Мороза - Сергія Іванченка. · В 2002 на парламентських виборів блок Наталії Вітренко, через фальсифікацію виборів, не подолав 4-відсотковий бар''єр (3,22%). · 2002 - три наступні спроби отримати депутатський мандат в мажоритарних округах підтвердили її політичну перемогу, але через підкуп виборців, в парламент прийшли інші депутати. · 19.06.2002 р. справа Н.Вітренко по фальсифікації парламентських виборів і довиборів прийнята до розгляду Європейським судом з прав людини. · з травня 2002 створила "Народну опозицію". · з 2002 безробітна. · з лютого 2004 р. Голова Народного Руху України "Навіки з Росією".

Нагороди

· у 1996, 1997 та 1998 рр. за результатами опитування - "Жінка року"

Монографії та публікації

· 1977 - Кандидатська дисертація - "Статистико-економічний аналіз ефективності тваринництва (на прикладі колгоспів Київської обл.)". · 1992 - Антикризова програма. · 1993 - Монографія "Соціальна інфраструктура України: оцінка рівня і перспектив розвитку". · 1993 - Програма першочергових дій. · 1994 - Докторська дисертація - "Регіональні проблеми розвитку соціальної інфраструктури". · 1995 - "Економічна програма недопущення національної катастрофи". · автор альтернативних законопроектів "Про вихід з МВФ", "Про оплату праці", "Про пенсійне забезпечення", "Про механізм повернення трудових заощаджень населення", "Про трудові колективи", "Про механізм повернення капіталу, вивезеного з України", "Про зміни до Конституції України".





Передвиборна програма кандидата в Президенти України 2004 р. Вітренко Наталії Михайлівни

Врятувати Україну. Виконати волю народу.

Припинити колонізацію, розпродаж та розкрадання держави. Змінити курс реформ, відновити виробництво. Кожному забезпечити гідне життя. На конституційному рівні закріпити основи справедливого суспільства. З цією метою я пішла в боротьбу за пост Президента України.

Що криється за нинішнім курсом реформ

За реформами криється комплекс економічних, соціальних і політичних перетворень, шляхом виконання вимог Міжнародного Валютного фонду, спрямованих на колонізацію України США. Але жодна країна світу, яка реформувала свою економіку за вимогами МВФ, не вийшла з кризи, не підняла власне виробництво і не вирішила соціальних проблем.

Коли і як ці реформи впроваджувались

Ці перетворення почались 24 жовтня 1990 року, коли через конституційну реформу була зупинена дія трьох глав Конституції УРСР.

Вся власність держави і трудові заощадження були позбавлені конституційного захисту, чим їх підготували до розкрадання.

3-го червня 1992 р. Верховна Рада України ратифікувала договір про вступ України до Міжнародного Валютного фонду.

У жовтні 1994 р. парламент України затвердив доповідь Президента Кучми "Шляхом радикальних економічних реформ". І цим визнав вимоги МВФ основою майбутніх перетворень.

В червні 1995 р. Верховна Рада України уклала Конституційний договір, який підписали Президент Кучма і Голова Верховної Ради Мороз. Неконституційним шляхом Президенту були надані надзвичайні повноваження на здійснення реформ.

11 жовтня 1995 р. парламент України прийняв програму діяльності Уряду Марчука, чим уряд отримав всі повноваження на проведення цих реформ.

28 червня 1996 р. була прийнята Конституція України, яка остаточно затвердила економічний, соціальний та політичний режим в державі.

Після розвалу Радянського Союзу Україна не увійшла до Союзу с Росією і Білоруссю, але уклала численні договори про співробітництво з МВФ, Світовим банком, НАТО і Євросоюзом.

Наслідки цих реформ

Внаслідок виконання вимог МВФ зруйновано промислове виробництво і сільське господарство, розвалені колгоспи і радгоспи. Україна перетворилась на сировинний придаток Заходу. Втрачені мільйони робочих місць, 7 млн. виїхало за кордон в пошуках роботи. Щонайменше 65 млрд. дол. США вивезено з України. 61% працюючих отримують зарплату, а 87% пенсіонерів мають пенсію нижче прожиткового рівня. Щорічно на 400 тис. чоловік скорочується населення України. Смертність вдвічі перевищує народжуваність, 90% дітей народжується з патологією.

СНІД, алкоголізм, наркоманія стали загрозою існування нашого суспільства.

Населення стало безправним, влада - безвідповідальною.

Політична залежність України від США виявилась в її ганебному рішенні взяти участь в агресії проти Іраку.

Моя боротьба проти цих реформ

З самого початку реалізації в Україні курсу реформ за рецептами МВФ, я веду боротьбу з ним. Я не тільки попереджала про трагічні для України наслідки здійснення таких перетворень, але й виборювала альтернативу, як шлях врятування України.

Група вчених під моїм керівництвом ще в жовтні 1995-го року розробила альтернативну урядовій "Економічну програму недопущення національної катастрофи", з якою я виступала в парламенті України.

На розвиток положень програми мною подано до парламенту комплекс законопроектів для вирішення найгостріших проблем сучасності. Це закони "Про вихід з МВФ", "Про оплату праці", "Про пенсійне забезпечення", "Про механізм повернення трудових заощаджень населення", "Про трудові колективи", "Про механізм повернення капіталу, вивезеного з України", "Про зміни до Конституції України" тощо.

Боротьба проти мене

Зрозуміло, що моя боротьба за курс реформ на захист національних інтересів зумовила жорстке протистояння проти мене влади, олігархії, проамериканських структур і перевертнів в лівому русі.

Реалізуючи план Далеса, вони паплюжать в очах виборців моє ім''я і мою діяльність, використовують наклепи, брехню, чутки. Здійснили замах на моє життя. Брехливо прив''язали наш блок до партій Кучми. Фальсифікацією виборів не допустили нас до парламенту у 2002-му році. Наша справа з цього приводу прийнята до розгляду Європейським судом з прав людини. А рішенням Шевченківського районного суду м. Києві від 28 березня 2002 р. встановлено, що в брошурі "Майор Мельниченко обвиняет кучмизм", яка була розповсюджена мільйонними тиражами, - щодо нашого блоку і щодо мене була надрукована брехня.

Ще тричі - в Черкасах, Мелітополі, Чернігові я йшла до парламенту, прагнучи змінити законодавчу базу реформ. Мною всюди була отримана політична перемога, але результати виборів були викривлені, докази цього додатково направлені до Європейського суду.

Врятувати Україну

Це значить виконати волю нашого народу, яка була висловлена на референдумі 1 грудня 1991-го року на підтримку Декларації про державний суверенітет України.

Тому я як Президент України:

1. Виведу Україну з МВФ 2. Забезпечу входження України в міждержавний союз з Росією і Білоруссю. 3. Я не допущу втягування України в НАТО і негайно виведу українські війська з Іраку.

Пріоритети

Метою моєї діяльності на посту Президента України буде забезпечення кожній людині гідних умов життя, захист її прав і свобод, її фізичного, культурного і духовного розвитку. Підняття вітчизняного виробництва.

Головними проблемами, що вимагають термінового вирішення, є проблеми забезпечення України необхідними енергетичними ресурсами, відродження машинобудування і підняття сільського господарства.

Я вирішу ці проблеми, використовуючи розробки творчого колективу вчених і спеціалістів - виробничників, виконані на основі найсучасніших технологій ВПК і космічної галузі.

Вирішення енергетичної проблеми Виробництво електроенергії

В Україні розпочнеться масове спорудження геліоаеробаричних теплоелектростанцій (ГАБ ТЕС). Ці електростанції використовують відтворювальні ресурси енергії вітру і сонця.

Принципом їхньої роботи є створення та управління смерчем (торнадо), коефіцієнт їх корисної дії вище 29%, що в 10-15 разів перевищує кращі закордонні зразки вітрогенераторів і електростанцій від сонячної радіації. Відпускна ціна 1 кВт/ч енергії менш ніж 1 цент, що в 5-12 разів менше, ніж в Європі і світі. Електростанції мають модульний принцип конструкцій у варіації від невеличкого чемодана до 2 МГВт. Іхня технологічність дозволяє увесь процес виготовлення вести на підприємствах України.

Заміна пального

Україна позбавиться залежності від зовнішнього постачання нафти і газу шляхом заміни пального для двигунів внутрішнього згорання на відтворювальне екологічно чисте пальне.

Машинобудування

Отримавши доступ на ринки збуту Росії, Білорусі і Казахстану, ми піднімемо машинобудування (авіа, судо, верстатобудування, виробництво сільськогосподарської техніки, електронні вироби тощо).

Решта підприємств буде завантажена виробництвом ГАБ ТЕС та новітніх двигунів внутрішнього згорання.

Ці двигуни працюватимуть на відтворювальному пальному у газоподібному чи порошковому стані.

Створення промислового виробництва комплексів новітньої енергетики забезпечить повне завантаження всього машинобудівного комплексу України, відтворення мільйонів робочих місць, повернення в Україну всіх наших співвітчизників, що виїхали у пошуках роботи.

Зовнішні ринки для експорту ГАБ ТЕС, екологічно чистого відтворювального пального і новітніх двигунів внутрішнього згорання, що працюють на ньому, - всі країни світу.

Експорт високотехнологічної, наукомісткої продукції стане домінантою в структурі експорту України і зумовить його зростання за 4 роки у 5 разів, що призведе до збільшення ВВП вдвічі.

Сільське господарство

Зміна державної політики в аграрному секторі полягатиме в підтримці створення крупнотоварного виробництва, кооперативних, колективних та фермерських асоціацій, заснованих на об''єднанні земельних паїв. Забезпечуватиметься державна підтримка села шляхом пільгового кредитування; державного дотування виробництва; паритета цін на промислову і сільськогосподарську продукцію; впровадженням новітніх технологій.

Земля не буде об''єктом купівлі - продажу, вона належатиме тим, хто на ній працює.

Механізми вирішення економічних та соціальних проблем

Впровадження запропонованих програм вимагає кардинальної зміни економічних механізмів.

Податки

Зміна податкової політики передбачає:

· перехід з непрямих на прямі податки, кількість яких зменшиться до 7; · cкасування податку на додану вартість; · введення диференційованої, прогресивно зростаючої шкали податку з доходів фізичних осіб при звільненні від оподаткування малозабезпечених осіб, · захист підприємництва фіксованим податком (фіксованим патентом); · застосування механізму податкових канікул для підприємств, задіяних у пріоритетних державних програмах.

Банківська політика

Зміна банківської політики буде перш за все спрямована на зниження процентної ставки на кредит до 4% річних; стимулювання довгострокових кредитів; створення Державного бюджетного банку.

Бюджет

Докорінно буде змінена бюджетна політика України. Відтворювання мільйонів робочих місць, стрімке зростання обсягів виробництва і рівня оплати праці зумовить випереджальне зростання обсягів державного і місцевих бюджетів. За 4 роки Державний бюджет України збільшиться у 6 разів.

Заробітна плата

Україна перейде на модель дорогої робочої сили. Частка оплати праці в структурі собівартості продукції вже протягом першого року перетворень досягне 30%, а за 4 роки зросте до 50% собівартості продукції. Мінімальна зарплата буде складати 125% від прожиткового мінімуму (на сьогодні це 480 грн на місяць), середня буде на рівні центральноєвропейських держав.

Буде проведена пенсійна реформа

Система будуватиметься на принципах державного пенсійного забезпечення. Мінімальна пенсія буде встановлена на рівні прожиткового мінімуму (на сьогодні це 285 грн на місяць), рівень пенсії буде визначати трудовий стаж і умови праці.

Трудові заощадження населення будуть повернуті в повному обсязі за 3 роки

Задля цього буде реалізований мій проект Закону"Про механізм повернення трудових заощаджень населенню", прийнятий Верховною Радою України в двох читаннях. Закон передбачає повернення всієї суми боргу (це 130 млрд.грн) за 3 роки. 44 млрд.грн. на рік. З них 10 млрд. готівкою, 34 млрд. - безготівковими розрахунками, що складатиме відповідно 10, 8 і 6,5% ВВП. Безготівкові розрахунки дозволять населенню сплатити за житлово-комунальні послуги, проведення газу, встановлення телефона, купівлю і ремонт квартири (будинку), ритуальні послуги, придбання ліків і товарів вітчизняного виробництва.

Житлово-комунальні послуги

В бюджеті сім''ї витрати на житлово-комунальні послуги не перевищуватимуть 10%. Буде списана заборгованість по житлово-комунальним послугам всім сім''ям, сукупний дохід яких менший від сукупного прожиткового мінімуму.

Материнство і дитинство

Буде захищено материнство і дитинство, зростання народжуваності, заохочування багатодітності. Будуть введені житлові пільги для молодих сімей (списання боргів за кредити в залежності від кількості дітей). Будуть здійснені заходи по ліквідації дитячої безпритульності, створення сімейних будинків, відновлення безоплатних оздоровчих закладів для дітей та юнацтва.

Жінки повинні зайняти 50% місць в усіх структурах влади.

Молодь

Будуть встановлені державні гарантії на безкоштовну освіту і працевлаштування (перш за все після закінчення школи і вузу).

Рівень стипендій буде не нижче прожиткового мінімуму.

Збройні сили

Вважаю необхідним зберегти існуючу чисельність армії, забезпечити її високоефективними сучасними видами озброєння та достатнім бюджетним фінансуванням, ліквідувати несправедливість у пенсійному забезпеченні військовослужбовців.

Міжнаціональні відносини

Буде гарантоване рівноправ''я громадян незалежно від національності.

Духовність

Міжконфесійні відносини розвиватимуться на принципі свободи совісті.

Буде ліквідована обов''язковість присвоєння ідентифікаційних кодів.

Я забезпечу роботу засобів масової інформації в інтересах розвитку здорового і гармонічного способу життя.

Боротьба із злочинністю

Переведенням суспільства в режим розвитку, створювання буде ліквідоване коріння злочинності.

Ставлення до засуджених в місцях позбавлення волі буде базуватись на повному виконанні норм міжнародного права з метою ліквідації тортур, приниження, насильства та політичного тиску.

Зміна Конституції

Побудова справедливого суспільства вимагає зміну Конституції України. Це передбачає:

· забезпечення повновладдя народу через систему повновладдя рад; · формування системи влади, що підконтрольна народу через: - наділення виборців правом відклику депутата в будь-який час; - ліквідацію пільг і привілеїв депутатів; - зняття недоторканності; - обрання суддів народом; · введення захисту усуспільнених форм власності; · надання російській мові статусу другої державної; · надання прав трудовим колективам; · закріплення за профспілками права законодавчої ініціативи; · введення народного, державного і робочого контролю; · встановлення прожиткового мінімуму, що включає в себе достатнє харчування, одяг, житло, медичне обслуговування і соціальне забезпечення; · гарантування соціальних виплат непрацездатним не нижче прожиткового мінімуму; · введення державних гарантій по працевлаштуванню.

Результати реформ Китаю, Білорусі, Індії свідчать про те, що тільки без диктату МВФ можливий вихід з кризи. І Бразилія обрала президентом політика, який запропонував шлях відродження через вихід з МВФ. Сподіваюсь, що і народ України це зрозуміє і підтримає мене і мою програму. Разом ми переможемо.

Український вибір

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG