Доступність посилання

ТОП новини

В Алушті об’єднані есдеки воюють проти вихідців зі спецслужб.


Володимир Притула

Симферополь, 29 липня 2004 - У відомому кримському курортному місті Алушті об’єднані есдеки воюють проти вихідців зі спецслужб. Група депутатів-членів СДПУ(о) звинуватила колишніх офіцерів безпеки – мера та його заступника у зловживаннях владою, тиску на депутатів і правоохоронні органи.

Лідер фракції СДПУ(о) в Алуштинській міськраді Михайло Красненков заявив на прес-конференції у Симферополі, що окремі співробітники Прокуратури Криму займають не зовсім принципову позицію щодо розслідування порушень чинного законодавства Алуштинським міським головою Олексієм Нечаєвим. Наприкінці 2003 року Генеральна прокуратура після масштабної перевірки Південного узбережжя Криму порушила проти алуштинського мера карну справу. Розповідає Михайло Красненков:

„Основне, на чому я хотів акцентувати увагу - те, що у постанові прокуратури про порушення справи вказується: Нечаєву висунуте звинувачення у тому, що він, обіймаючи посаду міського голови, навмисно, з метою заволодіння чужим майном в інтересах третіх осіб, шляхом зловживання службовим становищем, за змовою з двома особами вніс свідомо неправдиві дані і видав заздалегідь неправдиве рішення виконкому Алуштинської міськради №900”.

Мова йде про передачу мером без відома міськради і міськвиконкому фірмі „Алафітон” недобудованого 130-квартирного будинку. За словами Михайла Красненкова, таким чином Олексій Нечаєв передав комерційній структурі державну власність на суму 1,8 мільйона гривень. Але, депутат каже, що кримська прокуратура, фактично, розвалює справу алуштинського мера. Зокрема, вона припинила розслідування за статтею 191 Кримінального кодексу, а також тисне на депутатів міськради та апарат міськвиконкому, щоб ті ліквідували докази порушень, на яких базуються кримінальні справи і звели їх до рівня халатності. Михайло Красненков:

„На сьогодні припинена 191 статя Кримінального кодексу стосовно Нечаєва. А питання з правильного розгляду справи і з перекваліфікації її на інші статті не розглядаються. У цьому ми бачимо бездіяльність прокуратури у виявленні справжніх причин і фактів”.

Він також повідомив, що до протиправних дій і тиску на депутатів залучений і один із заступників міського голови, теж колишній старший офіцер спецслужб.

Мені не вдалося отримати роз’яснень ситуації у прокуратурі Криму черз високу, як там пояснили, зайнятість її працівників. А ось мер Алушти, який уже кілька місяців, як усунутий прокуратурою від виконання своїх обов’язків через порушення проти нього кримінальної справи, назва нісенітницею заяви його опонентів, що він через прокуратуру тисне на депутатів алуштинської міськради.

За його словами, саме на ньому зосереджений весь тиск правоохоронців. Олексій Нечаєв:

„Група депутатів, які там постали, займаються тим, що набивають свої кишені за рахунок громади Алушти. Зокрема, за моєї відсутності вони з Алушти зробили великий ринок. Через сесію вони провели більше тисячі точок виносної торгівлі. А працюють на цих точках, до речі, не алуштинці. Щодо того, чи не має тут політичного протистояння – ні, з політикою це не пов’язано. Це пов’язано лише з грошима, з особистими інтересами”.

Олексій Нечаєв,до речі, член НДП, який на вибори йшов під гаслами блоку „За ЄдУ”. Чи не тому присутня на прес-конференції алуштинських об’єднаних есдеків мер Партеніта Тетяна Радіна теж заявила, що це не політичний конфлікт. Місцеві оглядачі висловлюють припущення, що на Південному узбережжі Криму триває перманентний процес перерозподілу влади.
XS
SM
MD
LG