Доступність посилання

ТОП новини

Три вибухи сталися в п’ятницю в столиці Узбекистану Ташкенті, біля посольств Ізраїлю і США та біля генеральної прокуратури країни


Принаймні два з них улаштували самогубці. Крім них, загинуло принаймні дві особи.

Посол Ізраїлю в Узбекистані Цві Коен не зміг підтвердити повідомлення, що вибух біля ізраїльського посольства був самогубчий. За його словами, там загинуло принаймні двоє узбеків.

Державне телебачення Узбекистану про загиблих і загалом про обставини вибухів повідомило: «Загинули один працівник міністерства внутрішніх справ і один працівник служби національної безпеки, які охороняли приміщення цих посольств. Поранено дев’ять осіб, двоє з них у тяжкому стані. Приміщення посольств США й Ізраїлю практично не пошкоджено».

Агентства цитують представника посольства США, що вибух біля американського посольства влаштував самогубець. Є поранені поза межами посольства; їхню кількість наразі не повідомляють.

Міністр внутрішніх справ Узбекистану Закіржон Алматов і генеральний прокурор Рашид Кадиров заявили, що вибух біля генеральної прокуратури теж улаштував самогубець. Цей вибух поранив принаймні п’ять осіб.

Президент Узбекистану Іслам Карімов перервав відпочинок у Криму й вилетів додому, щоб очолити розслідження.
XS
SM
MD
LG