Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд у Донецьку Молодіжної партії України, яка входить до блоку Віктора Ющенка пройшов без ексцесів.


Сергій Гармаш

Донецьк, 30 липня 2004 року.

“Не дочекаєтесь!” Так обіцяв голова Донецької обладміністрації Анатолій Близнюк організаторам з’їзду Молодіжної партії України в Донецьку, заявляючи, що вони сподіваються на якісь провокації, щоб потім звинуватити владу. Дійсно, 758 делегатів МПУ у п’ятницю зібрались на майдані біля палацу молоді “Юність”, де 31 жовтня був зірваний з’їзд “Нашої України”, і спокійно, навіть повільно від спеки, провели свій захід.

МПУ вирішила підтримати Ющенка!

Молоді Ющенківці ухвалили рішення про підтримку на виборах лідера “Нашої України” і прийняли звернення до української молоді та студентів. Після цього приблизно стометрова колона з оранжевими прапорами , скандуючи “Ющенко”, майже два кілометри крокувала центральною вулицею Донецька до пам’ятника Тарасу Шевченку. Треба сказати, що донецька міліція не заважала, а навпаки допомагала колоні безперешкодно долати автошляхи.

Мешканці Донецька також спокійно реагували на ющенківську колонну. Не було жодного агресивного демаршу з їхнього боку. З цього можна зробити висновок, що неорганізовані владою донецькі маси спокійно ставляться до “Нашої України” та її лідера. Заявлений коаліцією патріотичних сил Донбасу мітинг на підтримку Віктора Януковича, який мав відбуватись одночасно із з’їздом МПУ, але на площі Леніна, не відбувся. Біля пам’ятника вождю жовтневої революції монтують сцену та обладнання для суботнього концерту зірок естради на підтримку Віктора Януковича і телемосту за його участю.
XS
SM
MD
LG