Доступність посилання

ТОП новини

Жіночий форум на підтримку Віктора Януковича в Одесі.


Петро Каландирець

Одеса, 30 липня 2004 року.

Такі гасла стали звичними для вулиць Одеси
30-го липня в актовому залі Одеської обласної ради відбувся третій обласний форум “Жінки Одещини за добробут і порядок”. Його проведення було ініційоване обласною координаційною радою у справах жінок та впровадження гендерної рівності. Цього разу на Форумі більше говорили про вибори і підтримали кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича.

Серед учасниць третього обласного форуму “Жінки Одещини за добробут і порядок” переважали керівники лояльних до влади жіночих громадських організацій, редактори провладних районних газет, депутати обласної Ради, працівниці районних рад та адміністрацій. Список запрошених на форум партій так само був обмежений – лише Партія регіонів, а тому під час обговорення передвиборчої кампанії в Україні згадували прізвище лише одного з учасників виборчих змагань – Віктора Януковича.

Учасники Форуму "Жінки Одещини за добробут і порядок".
Начальник управління у справах сім’ї та молоді Одеської облдержадміністрації, голова обласної координаційної Ради у справах жінок та впровадження гендерної рівності Любов Акимова у виступі на Форумі говорила про необхідність активізації жінок у виборчій кампанії:

“Суспільство насичене балачками та обіцянками. Люди хочуть реального добробуту, а не очікувань на нього. Жіноцтво має висловити свою думку, адже в області жінки складають 50,3 відсотки населення.

Зважаючи на деяку відстороненність жінок від участі у державному управлінні, особливо на тих щаблях де формується політика і приймаються рішення, - наше сьогоднішнє зібрання на часі”.


Любов Акімова
Про проблеми жінок на Форумі практично не говорили. Виступаючі у більшості своїй розповідали про зустрічі з головою уряду Віктором Януковичем та закликали присутніх у залі зробити на Президентських виборах “вірний вибір”. Одна з учасниць заходу заявила, що в разі поразки Віктора Януковича на майбутніх виборах “Україну чекає доля придатка Америки”.

Про численні проблеми жіноцтва на Одещині згадав у виступі лише керівник обласної держадміністрації Сергій Гриневецький:

“Слід зауважити, що жінці також значно важче знайти роботу, але набагато легше її втратити. Минулого року з підприємств, установ та організацій, у зв’язку з реорганізацією виробництва, були звільнені близько 8 тисяч осіб. 58 % складають жінки. Вони ж переважають серед тих, хто не може працевлаштуватися після закінчення навчальних закладів.

Але найяскравішим прикладом реального стану жінок є нинішня демографічна ситуація в Одеській області. Навіть незважаючи на те, що минулого року ми спостерігали зростання народжуваності, вона ще не перебільшує смертність. Не в останню чергу це пов’язане з тим, що чоловіки і жінки репродуктивного віку не прагнуть до появи дитини, оскільки їхні матеріальні умови не дозволяють їм це робити.

Доказом негативних тенденцій в сімейній сфері є і зростання дитячої безпритульності. Головна причина – відсутність уваги з боку батьків”.


Голова Одеської Обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький
Нині, приміром, у Татарбунарському районі Одеської області щоденно годинами відсутнє світло у сільській місцевості. Електроенергію відключили навіть у пунктах збирання врожаю. Тим часом голова уряду та Президент України вітають селян Одещини, серед яких чимало і жінок, з їхніми успіхами на ланах області.

Учасники Форуму “Жінки Одещини за добробут і порядок” ухвалили резолюцію та утворили обласне передвиборче об’єднання на підтримку Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG