Доступність посилання

ТОП новини

Леонiд Черновецький подав у суд позов на Комiтет виборцiв України.


Лiдер Християнсько-лiберальної партiї, народний депутат i кандидат у президенти Леонiд Черновецький подав у суд позов на Комiтет виборцiв України про захист честi, гiдностi та дiлової репутацiї. Кандидат вимагає також спростувати iнформацiю, оприлюднену КВУ в березнi цього року.

Йдеться про монiторинг КВУ відносно ефективностi роботи вибраних у Києвi народних депутатiв на 4-й сесiї (вересень-грудень 2003 року). Результати монiторингу були оприлюдненi 26 березня. На думку Л.Черновецкого, "оприлюднена iнформацiя не вiдповiдає дiйсностi, є неправдивою i "явно замовленою", повiдомила вiвторок речник депутата Катерина Шаповал.

Лiдер ХЛПУ просить суд визнати такими, що не відповідають дiйсностi, факти, поширенi КВУ, а також зобов''язати комiтет спростувати цю iнформацiю. Вiдшкодування моральних збиткiв у матерiальному еквiвалентi Л.Черновецький не зажадав.

Л.Черновецький стверджує, що "ця органiзацiя (КВУ) є залежною вiд невiдомих спонсорiв". Вiн також просить незалежнi ЗМI сприймати комiтет саме з цiєї точки зору.

Як повiдомляється на сайтi КВУ, у монiторингу називаються "кращi народнi депутати, вибранi у Києвi у 2003 роцi", а парламентарiї дiляться на групи - "публiчнi полiтики" i "закритi полiтики". Л.Черновецький у монiторингу названий "аутсайдером" i "закритим полiтиком", а також "депутатом, з яким не вдалося налагодити нормальне спiвробiтництво".

В iнформацiї на сайтi говориться, що "депутат Л.Черновецький пiдiгрiває iнтерес ЗМI скандальними заявами або нестандартними кроками, якi далеко не пов''язанi з роботою в окрузi, законотворчою або полiтичною позицiєю".

Інтерфакс-Україна

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG