Доступність посилання

ТОП новини

“Укртелеком” буде продано до кінця вересня.


Марія Щур

Київ, 3 серпня 2004 – Уряд відкинув сумніви щодо приватизації “Укртелекому”. У вівторок віце-прем’єр Микола Азаров та голова Фонду державного майна Михайло Чечетов підтвердили наміри України продати частину акцій державного монополіста на ринку стаціонарного зв’язку. Очікується, що головними претендентами на купівлю 43% акцій “Укртелекому” будуть російські компанії. Опозиція ж вважає, що питання переможця вирішене вже заздалегідь.

Після чергового коливання щодо продажу державного пакету акцій “Укртелекому” минулого тижня урядовці підтвердили, що компанію буде продано до кінця вересня відповідно до рішення, ухваленого урядом минулого тижня.

«Рішення ухвалене, у ньому визначені дати, і поки що вони не змінені», - заявив на прес-конференції у Києві віце-прем’єр- міністр Микола Азаров.

Затримку з рішенням він пояснив тим, що уряд хотів захистити інтереси України в процесі приватизації. Микола Азаров заперечив, що затримка з оголошенням конкурсу пов’язана з російською телекомунікаційною компанією «Система», яка, як очікується, буде одним з головних претендентів на купівлю майже 43% пакету акцій “Укртелекому”. Попередньо цей пакет акцій оцінюють у 500 –600 мільйонів доларів.

Щодо інших можливих учасників торгів, то голова Фонду державного майна Михайло Чечетов не назвав їх, але запевнив, що боротьба буде запеклою:

«Є інвестори із «далекого зарубіжжя», є і з «ближнього зарубіжжя», які бажають придбати “Укртелеком”. Охочих багато, а тому конкурс буде дуже солідний, коли уряд буде ухвалювати остаточне рішення. Потрібно ще враховувати, що є внутрішній національний інвестор, але внутрішній інвестор поки що не грає у вищій лізі на ринку телекомунікацій».

Незважаючи на розмаїття вибору, про яке говорив голова Фонду державного майна, лідери опозиції вважають, що переможця конкурсу визначено вже заздалегідь. Депутат від Соціалістичної партії, голова спеціальної контрольної комісії парламенту з питань приватизації Валентина Семенюк вважає, що конкурс буде проведений в інтересах одного, заздалегідь відомого покупця. У зв’язку з цим вона заявила, що наполягатиме на перевірці правоохоронними органами приватизації “Укртелекому”.

Інший депутат від опозиції, член парламентського Бюджетного комітету, Євген Жовтяк піддає сумніву вигідність продажу компанії перед виборами, коли, за його словами, невизначеність щодо майбутнього в державі, вплине на недооцінку вартості підприємства.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG