Доступність посилання

ТОП новини

Яковенко Олександр Миколайович


Олександр Яковенко
Біографія

Народився 25 серпня 1952 в місті Єнакієве, Донецької області. Батьки - робітники: батько Микола Андрійович (1931) і мати Любов Миколаївна (1927). Одружений. Дружина - Ольга Іванівна (1959). Має двох дітей - сина Дениса (1979), дочку Тетяну (1983).

Має дві вищі освіти. Закінчив Костромський педагогічний інститут, історико-педагогічний факультет за спеціальністю - вчитель історії і суспільствознавства та здобув спеціальність економіста в Донецькому державному університеті. Голова Ради Комуністичної партії робітників і селян (з 03.2001).

Громадська діяльність

1970-72 - служба в армії.

Свій трудовий шлях Олександр Миколайович починав на Єнакієвському металургійному заводі звичайним електриком. 1972-75 - електрик доменного цеху, Єнакієвський металургійний завод.

Після п''яти років роботи на ЕМЗ, у 1975 році, він вступає в ряди КПРС і влаштовується на роботу піонервожатим у піонерський табір "Артек". З 1975 - піонервожатий, піонерський табір "Артек".

Потім викладає в СГПТУ N50 міста Єнакієве. Уже через два роки, у 1977 році тов. Яковенко стає секретарем комсомольської організації тресту "Ялтакурортбуд". 1977-78 - секретар комсомольської організації трест "Ялтакурортобуд".

І ще через два роки - стає директором міського краєзнавчого музею. Останні передперебудовні роки Яковенко працює відповідальним секретарем суспільства "Знання". З приходом епохального 1985 року він знову змінює місце роботи і стає заступником голови виконкому міста Южнокомунарськ. До здобуття Україною незалежності він устигає також попрацювати заступником голови Ради народних депутатів у тому ж містечку.

Призвичаївшись тільки до другорядних ролей, він швидко освоюється з основами підприємницької діяльності й у 1991 році очолює мале підприємство "Нуклеус". А в 1993 році - Єнакієвський міськом оновленої КПУ. Перебуваючи на цій посаді, у 1994 році він уперше потрапляє у велику політику: увійшов до складу ЦК КПУ і став депутатом Верховної Ради другого скликання, набравши в другому турі 52,58% голосів. У парламенті він увійшов у фракцію КПУ й очолив Комісію з питань молоді, спорту і туризму. А також входить у Національну раду з питань молодіжної політики при Президенті України.

У 1998 році він був переобраний у Верховну Раду, пройшовши по 50 виборчому окрузі Донецької області. На виборах переміг 18 суперників, набравши 34,64% голосів. Цього разу він ввійшов у Комітет з питань бюджету і став заступником голови.

Напередодні чергових парламентських виборів, разом з депутатом Володимиром Мойсеєнком, він стає співзасновником - Комуністичної партії робітників і селян (КПРС) і очолює її.

Сам лідер новоствореної партії заявляв про те, що він пішов із КПУ через усвідомлення безперспективності боротьби за світле майбутнє пролетаріату в складі цієї партії в той час як "потрібно рятувати країну". Рятувати країну передбачалося шляхом просування ідеї саморозпуску Верховної Ради з метою скликання на її матеріально-технічній базі Всеукраїнського з''їзду робітників і селян.

Далі Олександр Миколайович оголосив КПРС правонаступницею Комуністичної партії Радянського Союзу і єдиною революційною партією, головна мета якої - установлення диктатури трудящих.

Це було в 1994 році. А в 2001-му Олександр Миколайович Яковенко пропонував скасувати інститут Президента, віддати у вічне користування землю з правом передачі в спадщину, розвивати різні форми власності, але без використання найманої праці.

В 2002 КПРС прийшла до фінішу лише 18-ою із результатом у 0,41%. В списку депутатів не виявилося двічі депутата Олександра Яковенка, що на два роки зник з політичної арени України.

Знову його прізвище з''явилося в інформаційних стрічках України і Росії вже зараз. А точніше 6 липня, коли прийшло повідомлення про те, що Комуністична партія робітників і селян висунула Олександра Миколайовича кандидатом у Президенти України.





Передвиборна Програма Кандидата в Президенти України Яковенка Олександра Миколайовича

"За соціалізм! За Радянську владу! За оновлений Союз!"

Шановні співвітчизники!


Мої гасла - не утопія. Вони повертаються до життя. Я, ти, він, вона, усі ми разом - родина, нація. У нас єдине комуністичне минуле. Ми всі разом засвоїли і добре запам''ятали, що соціалізм - це гарантований рівень добробуту і гарантовані можливості всебічного розвитку людини. Все це було! Ми знаємо, що соціалізм можливий і в умовах багатоукладності в економіці і сприйняття думок іншого, різних поглядів та переконань. І це було! Наша дійсність у всій своїй різноманітності - є результатом перемог, досягнень поразок і помилок спільного минулого. Я твердо виступаю за такий соціалізм, при якому в центрі суспільного життя є людина праці - робітник, селянин, інтелігент - справжній хазяїн своєї долі. Це ж було! Так що ж ми всі ці 13 років шукаємо і куди йдемо?!

Століттями наші батьки по камінцях збирали великий державний Союз і були переможцями. Нас поважали на Сході і Заході, в Європі і Азії. Ми повинні це визнати і діяти.

Ми - були і будемо Силою.

Наголошую, я - комуніст - іду на пост Президента України з метою об''єднати націю, навести порядок у власному домі - Україні та разом з Вами перемогти.

Принципи моєї програми - правда, чесність, повага до людини праці, державний прагматизм.

Я переконаний, потрібні революційні зміни: у нашій свідомості, в економіці, у підходах до шляхів у майбуття.

Золото нашої держави - це проста людина, яка сіє хліб, добуває вугілля, виховує дітей.

Я йду на вибори для того, щоб:

Перше - надати кожному пересічному громадянину можливість максимально проявити свої здібності на свою користь, на користь своєї родини, нашої Батьківщини;

Друге - відновити Радянську владу - гарантію стабільності і впевненості у майбутньому. Це перевірено роками. Згадайте, ми з вами вже мали постійну роботу, безкоштовну освіту і медичну допомогу, гідну пенсію. Моя мета - передати владу радам робітничих і селянських депутатів, повернути і розвинути надбання соціалізму.

Третє - відновити державне регулювання економічними процесами, ринковими відносинами в країні. Кожний повинен знати, що робити і що буде сьогодні, завтра, через місяць, рік. Конкретний план дій для себе і кожного - є впевненість у майбутньому. Умовами успіху, стабільності, порядку в державі буде обов''язкове, без виключення, виконання Закону та народний контроль - диктатура пролетаріату.

Хазяїном в Україні повинен бути не той, хто "нахапався", а той, хто сумлінно і чесно працює. Він - головний замовник умов життя.

Порядна людина повинна жити спокійно, з вірою у майбутнє. Це забезпечить дієва система захисту прав власності громадянина, підприємця, держави. Сьогодні тільки соціалізм, як державно-капіталістична монополія, яка працює в інтересах усього народу, реально може бути основою нашого руху вперед. Жорсткими та прямими діями поновлю соціальну справедливість в Україні.

Четверте - встановити дійсну владу трудящих в центрі та на місцях, після чого скасувати посаду Президента України.


Вважаю, що реформа політичної системи гармонізує і конкретизує діяльність всіх гілок влади, країною керуватимуть ті, хто заслужив довіру простих людей.

П''яте - ми приречені бути в єдиному Союзі з нашими братами колишнього СРСР. Будемо відверті, ми ще живемо за рахунок єдиного економічного простору, створеного нашими батьками.

Моє переконання - наші відносини з іншими державами повинні будуватися на принципах рівноправності, взаємоповаги, співробітництва, взаємної вигоди. Ми підемо в Європу, але на рівних правах. Я не дозволю втягнути Україну у будь-яку війну або в НАТО - це наш громадянський обов''язок.

Менше слів, більше конкретних результатів!

2005 рік
- поверну у державну власність підприємства стратегічного значення. Для розвитку перспективних підприємств залучу інвестиції під гарантії держави. Держава буде мати у власності 50+1 відсоток основних фондів країни

Створю умови для легалізації вітчизняного бізнесу і повернення всілякими засобами вкладів із-за кордону. Знищу злочинність, що зрослася з корумпованим правлячим режимом.

Відновлю систему навчання, стажування і закріплення молодих спеціалістів після закінчення учбових закладів за підприємствами і установами незалежно від форм їх власності. Ми пам''ятаємо з вами, що кадри вирішують все.

2005-2006 рік. Через тендер передам землю в довгострокову оренду для відновлення великих сільгосппідприємств.

Гарантую кредитну схему на розвиток малого підприємництва, аграрних підприємств, фермерських та особистих господарств.

Через залучення інвесторів організую будівництво доріг, житла та інфраструктури у кожному "живому" селі. Селянин повинен жити в умовах чудової природи України.

Забезпечу державну монополію на торгівлю хлібом, спиртними напоями, тютюновими виробами, цукром та іншими стратегічними товарами.

Введу жорстку кримінальну відповідальність за знищення врожаїв і розбазарювання хліба та цукру.

2005-2007 р.р. Молодь - це наші успіхи та здоров''я нації сьогодні, це майбутнє України.

Діти, юнацтво, молода сім''я повинні бути під особистим наглядом і відчувати конкретну допомогу держави.

Жінка - мати, виховуючи дітей, займаючись родиною, повинна отримувати від держави заробітну платню. Це її головний обов''язок перед суспільством. Нащадків повинна готувати до життя кожна конкретна мати.

2005-2008р.р. У скрутні часи минулого наші пращури в першу чергу рятували віру - ікону, знання - книгу, своє майбутнє - дітей.

Я розглядаю релігію як філософське вчення, а релігійні структури як такі, що активно впливають на політичне життя держави.

Визначаючи ідеологію Христа по суті, як одне з ранніх комуністичних вчень, сприятиму розумінню цього в народі!

Розвиток знань, науки - це й є можливість прискорити наш рух до прогресу. Результатом кожної їстини повинна стати продуктивна практика.

Кожний з нас, від Президента України до пересічного громадянина, буде персонально відповідати за виховання майбутнього Українця, який міг би розмовляти усіма мовами Європи, маючи дві рідні державні мови - українську та російську.

Персональна відповідальність.

Президент, народні депутати України, члени Уряду - це живі люди, поважні "слуги" народу, а тому повинні нести персональну відповідальність перед тими, хто довірив їм своє життя.

Я підготую та втілю в життя:

Закон про відкликання виборцями Президента, народних депутатів України.

Закон про скасування довічного обрання суддів та вибори і відкликання їх населенням.

Закон про обов''язкове складання єдиного колективного договору між роботодавцем і профспілковими організаціями, діючими на підприємстві.

Закон про те, щоб загальний прибуток (а не зарплата) Президента, членів Уряду, народних депутатів України, інших вищих керівників не був більше середнього прибутку робітника вищої кваліфікації в промисловості та сільському господарстві.

Закон про карну відповідальність керівників держави, які були керівниками Комуністичної партії, за зубожіння народу під час капіталістичної перебудови.

Якщо за мою програму проголосує більше 3-х мільйонів виборців, то обраний Президент України змушений буде провести всеукраїнський референдум з питань об''єднання України з Росією і Білорусією в єдиний Союз, а також рівноправність української і російської мов буде вирішена.

Наша мета - конкретний результат. Разом ми переможемо!

(Сайт «Український вибір»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG