Доступність посилання

ТОП новини

Аферисти збирають кошти від імені Януковича.


Сергій Гармаш

Донецьк, 4 серпня 2004 - Вибори стали бізнесом не тільки для передвиборчих штабів і журналістів, але й для авантюристів, які під виглядом груп підтримки кандидатів збирають кошти з підприємців. Донецький штаб Віктора Януковича змушений був зробити спеціальну заяву, щоб спростувати свою причетність до таких фінансових операцій.

Півтора мільйона підписів за Віктора Януковича вже зібрані його Донецьким обласним виборчим штабом, і ще 200-300 тисяч перевіряються і чекають на відправку до Києва. Таку заяву зробив у середу на прес-конференції в Донецьку заступник голови обласного виборчого штабу кандидата Януковича Владислав Лук”янов. Він відзначив, що для України зібрати 6-7 мільйонів - це не межа і назвав це попереднім результатом свого кандидата, який дозволяє зробити висновок, що Віктор Янукович обов’язково вийде у другий тур. При цьому пан Лук”янов заявив про впевненість штабістів, що Віктор Янукович переможе ще у першому турі виборів.

У той же час навіть на Донеччині штаби Януковича стикаються з проблемами. Про одну з них розповів Владислав Лук”янов:

“До штабу зателефонували, що нібито від кандидата, від його штабу якісь люди зверталися до підприємців з проханням внести кошти до фонду підтримки Віктора Федоровича Януковича. Штаб офіційно заявляє, що ні до кого з підприємців, ні до кого штаб не звертався з тим, щоб зробили якісь відрахування на підтримку виборчої кампанії”.

Втім, не тільки фінансові аферисти псують провладному кандидату імідж, але і його занадто ініціативні прихильники на місцях. Так донецьке Інтернет-видання “Острів” поширило інформацію про те, що в Ленінському районі Донецька по квартирах ходять люди і, посилаючись на новий закон, опитують людей, за кого вони будуть голосувати. Як стверджують свідки, цими опитувачами є робітники місцевого райвиконкому. Прес-служба штабу Януковича спростувала причетність до цього його виборчих структур.
XS
SM
MD
LG