Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Верховної Ради, голова всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок вважає порушену проти нього кримінальну справу замовною.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 4 серпня 2004 - Івано-франківська обласна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно депутата Верховної Ради, голови всеукраїнського об”єднання “Свобода” Олега Тягнибока. Депутат Верховної Ради заявив, що кримінальна справа відкрита на замовлення певних політичних сил напередодні виборів. Він звернеться за допомогою до кваліфікованих юристів.

Депутата Верховної Ради, голову всеукраїнського об”єднання “Свобода” Олега Тягнибока викликали до прокуратури Івано-Франківської області для пояснень щодо його виступу на горі Яворина 17 липня. Однак сам депутат заявляє:

“Мене запрошувалось на сьогодні, на 2 серпня, в обласну прокуратуру. Однак я був подивований, що в прокуратурі мені відразу повідомили, що ще 30 липня вже була відкрита кримінальна справа”.

Нагадаємо, що липневий виступ депутата був кваліфікований як ксенофобський. Як результат – Олега Тягнибока виключили з фракції “Наша Україна”. Депутат давав свідчення у порушеній кримінальній справі, де його офіційно звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Олег Тягнибок, за його словами, змушений був упродовж трьох годин пояснювати кожне слово зі свого виступу. Голова всеукраїнського об”єднання “Свобода” переконаний, що кримінальна справа щодо нього відкрита на замовлення певних політичних сил напередодні президентських виборів з метою його повної дискредитації, а провладні засоби масової інформації умисне спотворили, використовуючи технічні засоби, його промову:

“Насправді виявляється, оскільки я в прокуратуру передав повний текст свого виступу, я передав текстову частину та аудіозапис. Виявляється, що ті провладні телеканали, які почали транслювати частини мого виступу, вони його повністю спотворили. Вони сформували мій виступ лише з чотирьох речень. І ці чотири речення належали у виступі чотирьом зовсім окремим темам. Узявши по одному реченню з кожної теми, вони, нахабно та цинічно використавши певні технічні можливості, перетворили мій виступ на загальну фразу, яка має зовсім незрозумілий зміст”.

Олег Тягнибок також заявив, що негайно звернеться за допомогою до висококваліфікованих юристів, і переконаний, оскільки володіє незаперечними доказами своєї правоти, обстояти свою честь та гідність як громадянина, так і політика.
XS
SM
MD
LG