Доступність посилання

ТОП новини

Несподіваний поворот на судовому процесі Кличків проти їхнього німецького промоутера.


Надія Кандиба

Німеччина, 5 серпня 2004 - На суді між українськими боксерами Віталієм та Володимиром Кличками, з одного боку, та їхнім німецьким промоутером Клаусом-Петером Колем, з іншого, намітився несподіваний поворот. У гамбурзькому Земельному суді не виключають, що контракт між Кличками та німецьким боксерським клубом “Універзум” справді втратив свою чинність ще 30 квітня.

Поки що не йдеться про остаточне рішення, однак з огляду на заяву головуючого судді Кая Мюккенгайма, оглядачі прогнозують, що справу виграють саме українські боксери. Принаймні, такої думки дотримуються спортивні коментатори в Німеччині, які стежать за процесом. Сьогодні суд фактично скасував своє попереднє рішення від 15 квітня. Тоді представники правосуддя були переконані, що українські боксери ще певний час мають бути прив’язаними контрактом до гамбурзького боксерського клубу, оскільки їм доводилося неодноразово робити перерви у своїх виступах через різні об’єктивні причини - травми, хвороби тощо. Клаус-Петер Коль уже потирав руки, відчуваючи себе переможцем. Адже вже більше ніхто не сумнівався в тому, що контракт продовжать, вирішувалося тільки питання наскільки. Однак, як говорить народна мудрість, добре сміється той, хто сміється останнім. Навіть для адвокатів українських боксерів несподіванкою стала заява судді про те, що цілком імовірно контракт справді втратив чинність ще у квітні. Гамбурзький боксерський клуб “Універзум” наполягав на продовженні контракту з 28-річним Володимиром Кличком до 22 серпня цього року, а з його старшим братом Віталієм – до травня наступного року.

Але говорити про те, що процес незабаром завершиться, ще зарано. Тепер сторони мають два тижні часу для пошуку нових свідків, які б допомогли розібратися в цій історії. Адвокат німецького промоутера Бйорн Ціґлер вважає, що тепер практично все розпочинається з самого початку і суд може затягнутися ще на кілька місяців.

Нагадаємо, що процес розпочався в грудні минулого року за позовом братів Кличків, які більше не хотіли, щоб гамбурзький боксерський клуб “Універзум” представляв їхні інтереси. Українські боксери, які тепер переважно живуть в Лос-Анджелесі, прагнуть самі організовувати свої поєдинки, сподіваючись на значно більші прибутки. Отже, як би не завершився процес, Німеччина, де Кличків вже вважали ледь не національними героями, тепер може сказати українським боксерам “Lebt wohl!..“ - тобто, “Прощавайте!”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG