Доступність посилання

ТОП новини

Мороз вважає, що сумські студенти це «діти», а не «агітатори».


Демонстрація студентів в Сумах не мала ніякого відношення до виборів і передвиборного галасу, але тепер - це подія загальнонаціонального масштабу. Про це говориться в заяві лідера СПУ Олександра Мороза.

«Демонстрацію студентів зробили за допомогою політичної палиці Сумського «Беркута». Учора я весь день був у Сумах, мав можливість побачити все на власні очі і розібратися в обвинуваченнях міліції. Я не побачив серед протестуючих політтехнологів. Я не побачив там агітаторів. Там були просто діти, наші з вами юні співгромадяни, які наївно вірять, що в Україні діють демократичні закони, що у них є конституційні права. І ось цим дітям влада наказала «не заважати», а коли вони не підкорилися, то їх просто побили і розігнали, а тепер навіть намагаються організувати кримінальне переслідування - прикритися видимістю законності. Я проти того, щоб до справи сумських студентів домішувалася політика. І я переконаний, що саме влада повинна зробити все, щоб уникнути конфлікту» - зазначив Мороз.

Нагадаємо, учора Департамент зв’язків з громадськістю МВС України обнародував заяву, яка стосується чуток про неправомірні дії міліціонерів щодо групи сумських студентів, які розбили наметове містечко в одному з парків обласного центру, протестуючи проти створення Сумського національного університету. Про це ForUm’у повідомили в департаменті ГЗ УМВС. МВС України вважає, що акція сумських студентів була заздалегідь спланована певними політичними силами і передбачала обов’язкове залучення до таких заходів екстремістски налаштованих осіб. Саме вони підбурювали групу студентів на чергову авантюру - піший похід на Київ.

ForUm

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG