Доступність посилання

ТОП новини

Одеська міська влада продовжує наступ...


Петро Каландирець

Приміщення для будівельників на місці нищення ялинок
Одеса, 6 серпня 2004 - Питання незаконної забудови і знищення зелених насаджень Одеси набуває нової особливої гостроти. До активістів організації „Громадський контроль”, які провели не одну акцію протесту з цього приводу, зокрема, біля приміщень прокуратури Одеси і області, приєднуються все нові і нові невдоволені одесити.

Чим ближче літо, одесити і гості міста спрямовують свої погляди у бік хоч і забрудненого і забороненого для купання, але все таки улюбленого моря, вже звичних приморських пляжів. Тим часом все більше стає платних пляжів і міст із загрозливими надписами на зразок :„Вхід заборонено. Приватна територія”.

Майданчик на місці будівництва. Ялинки ще ростуть.
У такому шанованому одеситами приморському районі, як „Великий Фонтан” вже більше не місць для відпочинку, а приватних маєтків з величезними парканами.

Виглядає так, що питання нищення зеленої зони Одеси стане актуальним і для тих районів причорноморського міста, які є далекими від зон відпочинку. Влада створює все нові і нові місця для спалаху протистояння: з пікетами та навіть бійками.

Одне з таких - територія біля Малинівської районної державної адміністрації Одеси. Навколо будинку адміністративної споруди вже не один десяток років ростуть ялинки. Нині ця зелена територія опинилася у небезпеці. Навколо неї постали паркани та приміщення, де розмістилися будівельники.

Майданчик на місці будівництва. Ялинки ще ростуть.
Мешканці навколишніх будинків та працівники різноманітних організацій вже спрямовують свої протести...

Зокрема, з відкритого акціонерного товариства „Виробниче управління „Дунайводбуд” надіслали звернення до керівництва Партії зелених України.

Автори документа прохають керівників ПЗУ „допомогти у справі порятунку від варварського знищення зеленої ділянки, на якій ростуть сім блакитних ялинок 17-літнього віку та десять берізок, які посадили цієї весни”.

Занепокоєні і мешканці житлових будинків розташованих біля вже не зеленої ділянки, звичайні одесити.

Про це вони заявили у зверненні, спрямованому до Одеської обласної державної адміністрації, прокуратури Одеської області, депутатів Верховної Ради України від Одеси та депутатів Одеської міської Ради.

„Неухильно зменшується „зелена зона” нашого міста. Її місце займають жахливі новобудови.

Тепер майданчик виглядає так. Жодної ялинки немає.
Як наслідок, Одеса втрачає статус зеленого міста. Безсоромно знищуються невеликі зелені ділянки, багаторічні дерева. Подібні дії стали сумною традицією в нашому місті” , йдеться у зверненні.

Одесити висловили протест проти можливого знищення зелених насаджень навколо Малинівської районної адміністрації Одеси. Вони вимагають перевірити законність дій осіб, які нині проводять будівельні роботи, наявність всіх необхідних документів. Влада до протестів не прислухалася.

Ялинки зі звичних місць зникли саме 6 серпня. Як сказали кореспонденту радіо „Свобода” , їх відвезли до зелентресту. Тепер тут постане міський центр зайнятості „Будинок праці”.
XS
SM
MD
LG